Otázky a odpovědi
Kávový slovník
Nerozumíte řeči našeho kmene?
Osvojte si správný kávový slovník.
Zastavte se u nás v pražírně kávy.
Můžete u nás ochutnat a nakoupit z kompletní nabídky káv. Rádi vám poradíme s výběrem.
COFFEESPOT
Babice 647
68703 (Zlínský kraj)
Po - Pá: 7:30 - 18:00 hod.
Pojďme si povídat nad šálkem kávy. Cítíte čerstvou vůni a chuť výběrové arabiky COFFEESPOT?
„Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole.“
Díky oblasti pěstování, klimatu, půdě, způsobu zpracování a dalším důležitým faktorům má každá káva svá chuťová specifika. Dovolte nám být vašimi průvodci v tomto dobrodružném světě chutí a vůní, které byly dávno zapomenuty.
S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. S citem, láskou a velkou pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.
Jsme rodinná pražírna kávy z Moravy. Pražení je „náš šálek kávy“. Káva nás baví a svým zákazníkům nasloucháme. Smíchali jsme nadšení pro kávu a zájem o její příznivce. Výsledkem je COFFEESPOT.
„Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku.“
Kávová zrna přebíráme od dodavatelů co nejčerstvější. Káva je uskladněna v ideálních podmínkách, aby neztratila nic ze svých typických předností. Neustále kontrolujeme teplotu i vlhkost okolního vzduchu. Jen tak se před pražením uchovají všechny vynikající vlastnosti suroviny.
A nyní přichází nejdůležitější magický proces na cestě kávových zrn z plantáže až k šálku voňavé a lahodné kávy. Hledáme ideální způsob pražení pro každý konkrétní druh kávy. Pražením chceme co nejvíce vyzdvihnout všechny její vlastnosti v co nejvyšší kvalitě. Kávy pražíme v malém množství. Tím docílíme nejvyšší hodnoty a čerstvosti kávových zrn.
Po pražení je nutné kávu zchladit v bubnu pražicího stroje. Následuje několikahodinové vyvětrávání kávy. Ustalují se chemické reakce, které při pražení vznikly. Nyní je na řadě balení kávy do speciálních třívrstvých obalů.
Jednosměrný ventil v sáčku umožňuje uvolňování oxidu uhličitého. Na druhou stranu ventil nevpouští do sáčku vzduch, který by urychlil proces stárnutí a zvětrávání zrn. Káva se k zákazníkovi dostane v nejlepší kondici, jakou může káva po pražení mít.
Nerozumíte řeči našeho kmene?
Osvojte si správný kávový slovník.
Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.
Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT
Vypadá to, že v košíku máte voňavá zrnka kávy. Dokončete svou objednávku a vychutnejte si lahodnou kávu co nejdříve.