Rwanda Nyamagabe Anaerobic Natural
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírnyJak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmySouvisející produkty
Detailní popis produktu
Zrnková káva Rwanda Nyamagabe Anaerobic Natural je pěstovaná v rwandské oblasti Kizi Rift, známou svou vulkanickou půdou a ideálními klimatickými podmínkami pro pěstování odrůdy Arabica Red Bourbon. Káva je ideální pro alternativní přípravu na filtr.
V chuti naleznete svěží ananas, nektarinky a červené víno.
O kávě
- Region: Kizi Rift
- Oblast: Nyamagabe
- Cupping score: 87,50
Zemědělci ve Rwandě mají malé kávové pozemky, obvykle kolem 250 stromů. Většina kávovníků roste společně s plodinami jako kukuřice a brambory. I přes svou malou velikost produkce zůstává káva pro mnohé farmáře hlavní plodinou a největším zdrojem příjmů po celý rok.
Výkupní ceny kávy v celé Rwandě nesplňují očekávání zemědělců. Proto se mycí stanice po celé zemi snaží motivovat farmáře k produkci vysoce kvalitní kávy s lepšími cenami a podporou pro zemědělce, kteří se snaží zlepšit kvalitu své sklizně.
Plantáže, odkud káva pochází, jsou malé rodinné farmy pěstující kávu Arabica Red Bourbon. Nacházejí se v oblasti Kizi Rift v nadmořské výšce 1 550 až 1 800 metrů nad mořem.
Pečlivá ruční selekce a inovativní přístup k fermentaci
Po ruční sklizni nastává fermentace bez přístupu vzduchu, která trvá 24-48 hodin a následně je káva sušena na slunci po dobu 28 dní. Díky tomu se z kávy uvolňují její plné ovocné esence a komplexní chuťový profil.
Emmanuele Rutsatira je vlastníkem Baho Coffee a má několik míst pro zpracování kávy, kam farmáři chodí se svými sklizněmi. Baho Coffee těží ze silných vztahů s místními výrobci. Toto spojení s místními tradicemi a kulturami je inspiruje k rozvoji nových experimentálních postupů nebo odrůd.
Jméno „Baho“ pochází z výrazu, který znamená „mít život, být silný a překonávat nepřízeň osudu“, čímž se Emmanuele řídí celý život.
Jak připravit kávu Rwanda Nyamagabe Anaerobic Natural?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat.
Kávu si můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtrovaná káva |
---|---|
? Acidita: | Vysoká |
Balení: | Pytlík, Sáček |
? Chuťové tóny: | Sladká, Ovocná |
Metoda přípravy: | Na filtr, Pákový kávovar, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | Anaerobic Natural |
Microlot: | Ne |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Odrůda: | Red Bourbon |
Příchuť: | Ananas, Nektarinky, červené víno |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 1 - Světlé |
Typ kávy: | Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Ledová káva, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková |
Velikost (g): | 250 g |
Vlastnosti: | Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva |
? Země původu: | Rwanda káva |
Značka: | Coffeespot |
Zpracovatelský závod / farma:: | Baho Coffee |
Oblast: | Nyamagabe |
Nadmořská výška: | 1550 - 1800 m |
Odrůda: | red bourbon |
Chuť: | Ananas, nektarinky, červené víno |
Metoda zpracování: | Anaerobic Natural |
Pražená káva zrnková: | 100% Arabica |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.