Rwanda Nyamagabe Anaerobic Natural

Akce Tip 100% Arabica Ovocná bomba
320 Kč / ks 285,71 Kč bez DPH 1,28 Kč / 1 g
Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání (310 ks)
Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
chci kávu namlít

Rwandské kávy není moc, ale o to víc je ceněná pro svoji prvotřídní chuť. V té naší objevíte svěží ananas, nektarinky a červené víno.

Detailní informace

Vždy čerstvá

Kávu pražíme každý den v malých várkách

Káva pro každého

Naši výběrovou kávu si vychutná začátečník i profi barista

Pražírna z Moravy

Už 13 let hledáme a pražíme ta nejlepší zrna z celého světa

Rychlé doručení

Čerstvě upražená káva do 2 dní na vašem stole

Doprava od 59 Kč

ZDARMA při nákupu nad 1200 Kč

COFFEESPOT podle vás

Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.

Jak to může vypadat?

COFFEESPOT do práce

Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).

Jak na to?

Časté dotazy

Káva

  • Podle čeho si mám kávu vybrat?

    Řiďte se podle své chuti a způsobu, jakým budeme kávu připravovat. Na filtrované metody se zpravidla hodí lehčí a ovocnější kávy, naopak na espresso plné a tmavěji pražené. Nebojte se ale sem tam experimentovat.

    S výběrem vám navíc pomůže náš jednoduchý průvodce. Na pár kliknutí objevíte kávu přesně pro vás.

    Zkusit průvodce

  • Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.

    Kávy vhodné na daný způsob přípravy si můžete jednoduše vyfiltrovat. Řiďte se ale hlavně tím, co chutná vám. Zvolit si můžete jednotlivé tóny, stupeň acidity i pražení

    Tipy pro jednotlivé přípravy kávy:

    Na espresso doporučujeme naše espresso směsi a Kubu Serrano Lavado

    Na french press bychom volili White Bean kávy, Guatemalu Golden Flakes of Jumay a Peru Monteverde

    Do moka konvičky se hodí Guatemala Golden Flakes of Jumay, Brazílie Pink Star, Nikaragua San Juan del Rio Coco

    Na filtr zvolte některou z našich White Bean káv.

  • Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?

    Kávu pro vás pražíme, až když ji objednáte. Díky tomu nestojí dlouho v regálu a je vždy čerstvá. 

    Pro každou hledáme perfektní způsob pražení. Protože jsou zrna skutečně kvalitní, můžeme si dovolit i světlejší stupně. Nekvalitní kávy jsou naopak často přepražované, aby se zakryla jejich (pod)průměrná chuť.

    Navíc si zakládáme na zodpovědném přístupu k farmářům. Proto spolupracujeme jen s těmi dodavateli, kteří dbají na rozvoj a kvalitu života místních. U velkoodběratelů často dochází k nedostatečnému finančnímu ohodnocení pěstitelů i zpracovatelských závodů. 

  • Jakou trvanlivost má vaše káva?

    Minimální trvanlivost je půl roku od data pražení. Kávu pražíme, až když ji objednáte – díky tomu je vždy čerstvá a vydrží.

  • Je možné kávu namlít?

    Samozřejmě! Stačí zaškrtnout políčko u ceny a zvolit, jakou hrubost chcete.  

    mleti-kavy

Nákup na e-shopu

  • Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?

    Určitě. Stačí v košíku zvolit možnost Osobní odběr a připravená káva na vás bude čekat u nás v pražírně.

    Rádi vám také osobně poradíme s výběrem nebo připravíme espresso, cappuccino či jiný nápoj z naší nabídky.

    Najdete nás v malebném kraji Moravského Slovácka v obci Babice nedaleko Uherského Hradiště a Zlína. Těšíme se na vás Po - Pá: 7:30 - 18:00 hod. ♥️

  • Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?

    Kávu pražíme na základě objednávek. Většinu objednávek jsme schopni vyexpedovat ještě v ten samý pracovní den, pokud přijdou do 8:00 hod. To znamená, že by následující den mohl být voňavý balíček u vás.

  • Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?

    Bohužel ne. Objednávku vám ale můžeme poslat kamkoliv po celé ČR nebo si ji vyzvednout přímo v pražírně v Babicích.

  • Jak funguje platba kartou?

    Do platební brány zadáte číslo karty, datum platnosti a CVC kód. Kvůli bezpečnosti budete muset platbu potvrdit prostřednictvím SMS zprávy nebo internetového bankovnictví

  • Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?

    Pokud jsme ještě balíček neodeslali, tak určitě! Napište nám na info@coffeespot.cz a domluvíme se.

Jak kávu pražíme

Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.

Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.

Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.

Nakouknout do pražírny
Fotky
Foto

Jak kávu skladovat

Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.

Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.

Kávový slovník

Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.

Všechny pojmy

Detailní popis produktu

Zrnková káva Rwanda Nyamagabe Anaerobic Natural je pěstovaná v rwandské oblasti Kizi Rift, známou svou vulkanickou půdou a ideálními klimatickými podmínkami pro pěstování odrůdy Arabica Red Bourbon. Káva je ideální pro alternativní přípravu na filtr.

V chuti naleznete svěží ananas, nektarinky a červené víno.

Tuto úžasnou kávu odrůdy red bourbon pro vás osobně vybral a napražil náš senior pražič Michal Machala.

 

O kávě

  • Region: Kizi Rift
  • Oblast: Nyamagabe
  • Cupping score: 87,50

Zemědělci ve Rwandě mají malé kávové pozemky, obvykle kolem 250 stromů. Většina kávovníků roste společně s plodinami jako kukuřice a brambory. I přes svou malou velikost produkce zůstává káva pro mnohé farmáře hlavní plodinou a největším zdrojem příjmů po celý rok.

kava-rwanda

rwanda-kava1

Výkupní ceny kávy v celé Rwandě nesplňují očekávání zemědělců. Proto se mycí stanice po celé zemi snaží motivovat farmáře k produkci vysoce kvalitní kávy s lepšími cenami a podporou pro zemědělce, kteří se snaží zlepšit kvalitu své sklizně.

Plantáže, odkud káva pochází, jsou malé rodinné farmy pěstující kávu Arabica Red Bourbon. Nacházejí se v oblasti Kizi Rift v nadmořské výšce 1 550 až 1 800 metrů nad mořem.

Pečlivá ruční selekce a inovativní přístup k fermentaci

Po ruční sklizni nastává fermentace bez přístupu vzduchu, která trvá 24-48 hodin a následně je káva sušena na slunci po dobu 28 dní. Díky tomu se z kávy uvolňují její plné ovocné esence a komplexní chuťový profil.

Emmanuele Rutsatira je vlastníkem Baho Coffee a má několik míst pro zpracování kávy, kam farmáři chodí se svými sklizněmi. Baho Coffee těží ze silných vztahů s místními výrobci. Toto spojení s místními tradicemi a kulturami je inspiruje k rozvoji nových experimentálních postupů nebo odrůd.

Jméno „Baho“ pochází z výrazu, který znamená „mít život, být silný a překonávat nepřízeň osudu“, čímž se Emmanuele řídí celý život.

rwanda-kava

Jak připravit kávu Rwanda Nyamagabe Anaerobic Natural?

Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.  Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat.

mleti1

Kávu si můžete připravit tak, jak to máte nejraději.

Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.

metody-pripravy-all

Doplňkové parametry

Kategorie: Filtrovaná káva
? Acidita: Vysoká
Balení: Pytlík, Sáček
? Chuťové tóny: Sladká, Ovocná
Metoda přípravy: Na filtr, Pákový kávovar, Zaliju si "na turka"
Metoda zpracování: Anaerobic Natural
Microlot: Ne
Mletí: Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá
Odrůda: Red Bourbon
Příchuť: Ananas, Nektarinky, červené víno
Složení: 100% Arabica
Stupeň pražení: 1 - Světlé
Typ kávy: Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Ledová káva, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková
Velikost (g): 250 g
Vlastnosti: Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva
? Země původu: Rwanda káva
Značka: Coffeespot
Zpracovatelský závod / farma:: Baho Coffee
Oblast: Nyamagabe
Nadmořská výška: 1550 - 1800 m
Odrůda: red bourbon
Chuť: Ananas, nektarinky, červené víno
Metoda zpracování: Anaerobic Natural
Pražená káva zrnková: 100% Arabica

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: