Logo
0 ks
za 0 Kč
V nákupním košíku není ani zrnko kávy. Pojďme to napravit ❤️
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Káva na filtr (White Bean)
  3. Rwanda Isimbi washed 250g

Rwanda Isimbi washed 250g

  • .
  • Čerstvě upraženo

Červené jablko, hruška, tmavá čokoláda

Chuť: Červené jablko, hruška, tmavá čokoláda Země: Rwanda Oblast: Centrální Rwanda Původ / farma: Místní malí farmáři Velikost farmy: V průměru 400 k... celý popis
Dostupnost
Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
204 Kč
177,39 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:031
  • Popis produktu
  • Rwanda Isimbi washed 250g
    Rwanda Isimbi washed 250g
    Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
    204 Kč
    177,39 Kč bez DPH
  • ks
Popis produktu
  • Chuť: Červené jablko, hruška, tmavá čokoláda
  • Země: Rwanda
  • Oblast: Centrální Rwanda
  • Původ / farma: Místní malí farmáři
  • Velikost farmy: V průměru 400 kávovaníků/farma
  • Nadmořská výška: 1500 - 2000m
  • Odrůda: Bourbon
  • Metoda zpracování: Plně promytá, ruční sběr


O kávěJak připravit kávuHodnocení kávyJak pražímeJak kávu skladovat


O kávě

rwanda káva

Třešně  jsou selektivně ručně sbírány, aby se odstranily všechny poškozené nebo nezralé.

Mycí stanice přijímá pouze dokonale zralé třešně, takže farmáři dávají při sběru větší pozornost, aby zajistili maximální kvalitu sběru. Třešně se namáčí ve vodě, aby se odstranily ty, které jsou poškozeny hmyzem nebo mají jinou hustotu.

Potom se 24 hodin za mokra fermentují, aby se odstranila zbývající dužina. Po dokončení fermentace jsou zrna poslána přes třídicí kanály, aby se rozdělily do tří úrovní hustoty (A1, A2 a A3).

zrnková káva Rwanda

Zpracování kávových třešní

Promytý proces zpracování kávy se řídí klasickou metodou zpracování. Třešně procházejí strojem na odstraňování slupky a dužiny. Když je část dužiny stále neporušená, káva prochází 24hodinovým kvašením v betonových nádržích.

Fermentační doba závisí na povětrnostních podmínkách. Poté káva prochází pracím a třídícím kanálem. Nejtěžší zrna zůstávají na začátku kanálu. Zrna s minimální hustotou unáší voda až na konec kanálu. Tento proces rozděluje vsázku do 5 různých stupňů kvality.


Jak připravit kávu?

Kávu Rwanda Isimbi washed můžete připravit tak, jak to máte nejraději.

Kávu ale doporučujeme připravit ALTERNATIVNÍ METODOU (např. Aeropress, French press, V60, Chemex, Moka konvička...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.

metody přípravy kávy


Ověřeno kávovými gurmány

Káva, která chutná

Více hodnocení na Facebooku nebo Heurece.


Jak pražíme

Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku.

  • Kávu denně pražíme po malých dávkách dle objednávek a hned jak je to možné ji ručně balíme. Jedině tak je pro vás čerstvá a kvalitní.
  • Známe původ kávových zrn. S dodavateli jsme v přímém kontaktu.

Jak se praží káva


Jak uchovávat naši kávu

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

PS: Určitě ji nedávejte do ledničky, jak radily naše babičky :-)

Jak uchovávat zrnkovou kávu
Kávové novinky do e-mailu
Buďte první, kdo se dozví o zajímavostech a novinkách z naší pražírny kávy. Od receptů až po sezónní akce. Rozesíláme 2x za měsíc.

Jsme česká pražírna kávy

Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.

Jiří Plšek

Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT

Jiří Plšek a Coffeespot Pražírna kávy z Moravy
Sledujte nás na Instagramu
Sledujte nás a sdílejte fotky vaší oblíbené kávy s hashtagem #prostemilujemekavu

Užitečné informace

PražírnaKde ochutnat?Káva podle země původuČasté dotazyKávový slovníkRecenzeBlog

Kontakty

Jen co kávu upražíme,
na e-mail vám odpovíme. kavaprazena@email.czcelý kontakt

Přijďte si nakoupit

Pražírna kávy

Pražírna kávy COFFEESPOT
Babice 647
68703 (Zlínský kraj)

Po - Pá: 7:30 - 18:00 hod.

více informací


Kudyznudy.cz - tipy na výlet Káva do vlastního hrnku

Copyright © 2011 - 2020 COFFEESPOT.cz - Všechna práva vyhrazena / Design od Lukáš Dubina
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz