Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Káva podle země původu
  3. Rwanda káva
  4. Rwanda Mushonyi washed 250g

Rwanda Mushonyi washed 250g

  • .
  • Čerstvě upraženo

Mandarinky, žlutý meloun, mléčná čokoláda, třtinový cukr

Chuť: Mandarinky, žlutý meloun, mléčná čokoláda, třtinový cukr Země: Rwanda Oblast: Rutsiro - západní Rwanda Původ / farma: Zpracovatelská stanice ... celý popis
Dostupnost
Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
Cena bez DPH
173,04 Kč
199 Kč
ks
Číslo produktu:020
Popis produktu

  • Chuť: Mandarinky, žlutý meloun, mléčná čokoláda, třtinový cukr
  • Země: Rwanda
  • Oblast: Rutsiro - západní Rwanda
  • Původ / farma: Zpracovatelská stanice Mushonyi
  • Nadmořská výška: 1827m.n.m
  • Odrůda: Bourbon
  • Metoda zpracování: Plně promytá
  • Cupping score: 85
  • Dovozce: 32cup
káva na filtrsvětle pražená káva na filtr

O kávě

rwanda káva

 

O zpracovatelské stanici Mushonyi

Mycí stanice Mushonyi se nachází v okrese Rutsiro v západní provincii Rwandy na břehu jezera Kivu v nadmořské výšce 1827. Stanice přijímá třešně od producentů z farem ve výškách od 1600 do 1950 m v okolních kopcích.

Po doručení kávových třešní do Mushonyi odstraní personál mycí stanice veškeré třešně nižší kvality pomocí flotace a vizuální kontroly.Mushonyi má třídící stoly a vyškolený personál pouze pro tento účel.

Vzhledem k vysokému počtu mycích stanic ve Rwandě čelí tyto stanice vysoké konkurenci přijímání třešní z okolní komunity. Personál mycí stanice musí provést důsledné třídění a výběr zrn, aby produkovali co možná nejlepší kávu.

zrnková káva Rwanda

 

Zpracování kávových třešní

Promytý proces zpracování kávy se řídí klasickou metodou zpracování. Třešně procházejí strojem na odstraňování slupky a dužiny. Když je část dužiny stále neporušená, káva prochází 24hodinovým kvašením v betonových nádržích. Fermentační doba závisí na povětrnostních podmínkách. Poté káva prochází pracím a třídicím kanálem. Nejtěžší zrna zůstávají na začátku kanálu. Zrna s minimální hustotou unáší voda až na konec kanálu. Tento proces rozděluje vsázku do 5 různých stupňů kvality.

Balení a uchování kávy

Kávu denně pražíme po malých dávkách a hned jak je to možné ji balíme. Jedině tak je pro vás čerstvá a kvalitní.

Kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů s jednosměrným ventilem. Tak může ze sáčku odcházet oxid uhličitý, který káva uvolňuje a naopak nepustí do sáčku vzduch, který urychluje proces stárnutí a zvětrávání zrn.

V domácích podmínkách je nejvhodněší kávu uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

Jak uchováívat  zrnkovou kávu

Novinky z našeho blogu

Kapky plné chuti - filtrovaná káva s Hario V60
27.08.2019
Kapky plné chuti - filtrovaná káva s Hario V60
Jak připravit kávu pomocí dripperu Hario V60? Je to dokonalý požitek, při kterém si vychutnáte i ty nejjemnější odstíny chutí a vůní. číst celé
Nahlédněte do naší nové pražírny a balírny přímo z prodejny
27.06.2019
Nahlédněte do naší nové pražírny a balírny přímo z prodejny
Náš NEJDELŠÍ (skoro 3 roky), NEJVĚTŠÍ (350m2), NEJTĚŽŠÍ a NEJVYČERPÁVAJÍCÍ projekt je u konce a zároveň na úplném začátku. Bez vás všech by to nešlo! ... číst celé
Cold Brew Coffee: Dopřejte si studené kofeinové osvěžení
08.05.2019
Cold Brew Coffee: Dopřejte si studené kofeinové osvěžení
Nemáte v létě chuť na espresso? Zkuste variantu ledové kávy Cold Brew Coffee. Při přípravě vůbec nepřijde do styku s horkou vodou. Jak vykouzlit tu ne... číst celé
Washed, natural, honey: Hlavní metody zpracování kávy
10.03.2019
Washed, natural, honey: Hlavní metody zpracování kávy
Na obalech s kvalitní zrnkovou kávou se setkáte s označením způsobu zpracování, kterým daný druh prošel. Jeho správné provedení významně ovlivňuje chu... číst celé
Kávové novinky do e-mailu

Jsme česká pražírna kávy

Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.

Jiří Plšek

Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT

Jiří Plšek a Coffeespot Pražírna kávy z Moravy
Sledujte nás na Instagramu
Sledujte nás a sdílejte fotky vaší oblíbené kávy s hashtagem #prostemilujemekavu

Užitečné informace

PražírnaKde ochutnat?Káva podle země původuČasté dotazyKávový slovníkRecenzeBlog
 

Kontakty

Jen co kávu upražíme,
na e-mail vám odpovíme. kavaprazena@email.czcelý kontakt

Přijďte si nakoupit

Pražírna kávy

Pražírna kávy COFFEESPOT
Babice 647
68703 (Zlínský kraj)

Po - Pá: 8:00 - 17:00 hod.

více informací


Kudyznudy.cz - tipy na výlet Káva do vlastního hrnku

Copyright © 2011 - 2019 COFFEESPOT.cz - Všechna práva vyhrazena / Design od Lukáš Dubina
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz