Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Káva podle země původu
  3. Rwanda káva
  4. Rwanda Gatare Nyamasheke 250g

Rwanda Gatare Nyamasheke 250g

Chuť černého čaje, borůvek a hrušek s vůní květin

Rwanda Gatare Nyamasheke Země: Rwanda Oblast: Naymasheke - západní Rwanda Farma / zpracovatelský závod: Gatare Nadmořská výška: 1800m.n.m Odrůda: Re... celý popis
Dostupnost
Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
Cena bez DPH
173,04 Kč
199 Kč
ks
Číslo produktu:018
Popis produktu

Rwanda Gatare Nyamasheke

  • Země: Rwanda
  • Oblast: Naymasheke - západní Rwanda
  • Farma / zpracovatelský závod: Gatare
  • Nadmořská výška: 1800m.n.m
  • Odrůda: Red Bourbon
  • Metoda zpracování: Plně promytá
  • Chuť: Intenzivně ovocná chuť borůvek a hrušek, aroma černého čaje a květin

O kávě

Původ: Zpracovatelská stanice Gatare

rwanda káva

Rwanda Gatare

Původ: Zpracovatelská stanice Gatare

 

Komunita drobných farmářů

Gatare je zpracovatelská stanice na západě Rwandy, v oblasti Nyamasheke, která leží poblíž národního parku Nyungwe. Jedná se o jednu z nejstarších a největších zpracovatelských stanic ve Rwandě.

Tato oblast má ideální půdu zejména pro pěstování kávy a stanice, postavená v roce 2003, využívá této skutečnosti. Káva z Gatare se zúčastnila soutěže Cup of Excellence v roce 2011, kdy získala 6. místo a opět v roce 2013, kdy se umístila na 13. místě. Od letošního roku má Gatare nové vlastníky, kteří plánují další investice do okolních zemědělců a jejich komunit, aby si udrželi existující dobré vztahy. Realizují projekty, které umožňují farmářům získat vzdělání a další podporu. Rovněž se zavázali, že budou i nadále vyplácet odměny za jakékoliv ceny, které obdrží káva pocházející z Gatare.

Domníváme se, že káva z Gatare má velký potenciál. Je to dáno jak lokalitou a nadmořskou výškou, tak i odhodláním nových majitelů pracovat s farmáři s upřímnou snahou o rozvoj jejich komunity. Těšíme se na další úspěšný rozvoj této kávy.

 

Sběr a třídění kávových třešní

Sezóna ve Rwandě může trvat od března až do srpna, ale většinou si vybíráme kávu, která pochází z květnového až červencového sběru třešní. To se může trochu lišit v závislosti na počasí a nadmořské výšce, ve které plodina roste.

Farmy jsou obecně velmi malé, rodiny, které mají nějakou půdu s kávovými stromky, se starají o rostliny i sběr třešní. Farma jim zajišťuje i další živobytí. Někdy mají farmáři i větší pozemky.

Farmáři nosí třešně buď pěšky nebo na jízdním kole do stanice Gatare k dalšímu zpracování.

Soutěž o získání třešní může být pro zpracovatelská zařízení docela těžká, farmáři totiž mohou dodávat do jakékoliv stanice, do které chtějí. Proto je pro udržení kvality nezbytné si vytvořit a udržovat pevné vztahy s okolními farmáři. Jsou zavedeny tréninkové programy, které mají farmářům pomoci dobře zvládat selektivní sběr a třídění.

 

 

Balení a uchování kávy

Kávu denně pražíme po malých dávkách a hned jak je to možné ji balíme. Jedině tak je pro vás čerstvá a kvalitní.

Kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů s jednosměrným ventilem. Tak může ze sáčku odcházet oxid uhličitý, který káva uvolňuje a naopak nepustí do sáčku vzduch, který urychluje proces stárnutí a zvětrávání zrn.

V domácích podmínkách je nejvhodněší kávu uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

Jak uchováívat  zrnkovou kávu

Novinky z našeho blogu

Cold Brew Coffee: Dopřejte si studené kofeinové osvěžení
08.05.2019
Cold Brew Coffee: Dopřejte si studené kofeinové osvěžení
Nemáte v létě chuť na espresso? Zkuste variantu ledové kávy Cold Brew Coffee. Při přípravě vůbec nepřijde do styku s horkou vodou. Jak vykouzlit tu ne... číst celé
Washed, natural, honey: Hlavní metody zpracování kávy
10.03.2019
Washed, natural, honey: Hlavní metody zpracování kávy
Na obalech s kvalitní zrnkovou kávou se setkáte s označením způsobu zpracování, kterým daný druh prošel. Jeho správné provedení významně ovlivňuje chu... číst celé
Pražíme a inovujeme - jak vzniká nová pražírna kávy?
04.02.2019
Pražíme a inovujeme - jak vzniká nová pražírna kávy?
Většina lidí si kvalitní produkty spojuje s výjimečnými příležitostmi. My ale chceme, aby kvalitní káva byla přirozenou součástí běžného dne. číst celé
Srovnání zrnkové kávy Arabiky a Robusty
18.01.2019
Srovnání zrnkové kávy Arabiky a Robusty
Kávovníků existuje přes 120 druhů. Jaké jsou hlavní rozdíly mezi nejznámější kávou Arabica a Robusta? Která je kyselejší a která má vyšší podíl kofein... číst celé
Kávové novinky do e-mailu

Jsme česká pražírna kávy

Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.

Jiří Plšek

Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT

Jiří Plšek a Coffeespot Pražírna kávy z Moravy

Užitečné informace

PražírnaKde ochutnat?Káva podle země původuČasté dotazyKávový slovníkRecenzeBlog
 

Kontakty

Jen co kávu upražíme,
na e-mail vám odpovíme. kavaprazena@email.czcelý kontakt

Přijďte si nakoupit

Pražírna kávy

Pražírna kávy COFFEESPOT
Huštěnovice 61
68703 (Zlínský kraj)

Po - Pá: 8:00 - 17:00 hod.

více informací


Kudyznudy.cz - tipy na výlet Káva do vlastního hrnku

Copyright © 2011 - 2019 COFFEESPOT.cz - Všechna práva vyhrazena / Design od Lukáš Dubina
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz