Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 700,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Zrnková káva Arabica
  3. Rwanda Gitesi PB Washed 250g

Rwanda Gitesi PB Washed 250g

  • Novinka
  • Čerstvě upraženo

Jasná chuť červeného jablka, moštu a manga, ovocná bomba

Rwanda Gitesi Peaberry Washed Země: Rwanda káva Oblast: Gitesi - západní Rwanda Farma / zpracovatelský závod: Gitesi Farmáři: Alexia a Aime Gahizi N... celý popis
Dostupnost
Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
Cena bez DPH
173,04 Kč
199,00 Kč
ks
Číslo produktu:018
Popis produktu

Rwanda Gitesi Peaberry Washed

  • Země: Rwanda káva
  • Oblast: Gitesi - západní Rwanda
  • Farma / zpracovatelský závod: Gitesi
  • Farmáři: Alexia a Aime Gahizi
  • Nadmořská výška: 1800m.n.m
  • Odrůda: Red Bourbon
  • Metoda zpracování: Plně promytá
  • Cupping score: 87,2
  • Chuť: Jasná chuť červeného jablka, moštu a manga, ovocná bomba

O kávě

Původ: Zpracovatelská stanice Gitesi

rwanda káva

Komunita drobných farmářů

Gitesi je soukromá zpracovatelská stanice, kterou vlastní a provozuje otec a syn Alexis a Aime Gahizi. Zpracovatelská stanice byla postavena v roce 2005 a kávu začala zpracovávat v roce 2006. Nachází se v oblasti Gitesi v západní Rwandě.

Alexis je původem z Karongi, ve které se nachází oblast Gitesi, a jeho rodina zde pěstuje kávu již po generace. Stanice Gitesi má velmi pevné vztahy s farmáři v místní komunitě, která má více než 1800 pěstitelů kávy. Stanice také zavedla bonusový systém založený na výkonnosti, který je vyplácen farmářům na konci roku.

Pan Aime má inženýrský titul a vytvořil velmi komplexní systém čištění vody, která byla použita v procesu praní kávových třešní. Ten je rovněž možné využít k modelování budoucích systémů čištění vody pro další zpracovatelské stanice.

Zpracovatelské zařízení Gitesi má také svoji vlastní půdu, na níž pěstuje kávu, a plány na její další rozšíření. Jak vysvětluje Aime, takto budou schopni jak řídit kvalitu produkovaných třešní, tak také zajistit dostatek plodiny.

Sběr a třídění kávových třešní

Sezóna ve Rwandě může trvat od března až do srpna, ale většinou si vybíráme kávu, která pochází z květnového až červencového sběru třešní. To se může trochu lišit v závislosti na počasí a nadmořské výšce, ve které plodina roste.

Farmy jsou obecně velmi malé, rodiny, které mají nějakou půdu s kávovými stromky, se starají o rostliny i sběr třešní. Farma jim zajišťuje i další živobytí. Někdy mají farmáři i větší pozemky.

V místní komunitě je více než 1 800 farmářů, kteří dodávají své třešně na stanici Gitesi k dalšímu zpracování.

Soutěž o získání třešní může být pro zpracovatelská zařízení docela těžká. Farmáři totiž mohou dodávat do jakékoliv stanice, do které chtějí. Udržování dobrého zásobování stanice třešněmi pak závisí na tom, jaké vztahy má Gitesi s farmáři a na schopnosti nabídnout jim konkurenční ceny.

Balení a uchování kávy

Kávu denně pražíme po malých dávkách a hned jak je to možné ji balíme. Jedině tak je pro vás čerstvá a kvalitní.

Kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů s jednosměrným ventilem. Tak může ze sáčku odcházet oxid uhličitý, který káva uvolňuje a naopak nepustí do sáčku vzduch, který urychluje proces stárnutí a zvětrávání zrn.

V domácích podmínkách je nejvhodněší kávu uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

Jak uchováívat  zrnkovou kávu

Novinky z našeho blogu

Washed, natural, honey: Hlavní metody zpracování kávy
10.02.2019
Washed, natural, honey: Hlavní metody zpracování kávy
Na obalech s kvalitní zrnkovou kávou se setkáte s označením způsobu zpracování, kterým daný druh prošel. Jeho správné provedení významně ovlivňuje chu... číst celé
Pražíme a inovujeme - jak vzniká nová pražírna kávy?
04.02.2019
Pražíme a inovujeme - jak vzniká nová pražírna kávy?
Většina lidí si kvalitní produkty spojuje s výjimečnými příležitostmi. My ale chceme, aby kvalitní káva byla přirozenou součástí běžného dne. číst celé
Srovnání zrnkové kávy Arabiky a Robusty
18.01.2019
Srovnání zrnkové kávy Arabiky a Robusty
Kávovníků existuje přes 120 druhů. Jaké jsou hlavní rozdíly mezi nejznámější kávou Arabica a Robusta? Která je kyselejší a která má vyšší podíl kofein... číst celé
Aeropress: I ruční kávovar umí výbornou kávu
08.11.2018
Aeropress: I ruční kávovar umí výbornou kávu
I ruční kávovar umí výbornou kávu! Přesvědčte se sami. Zjistěte, jak připravit tu nejlepší kávu v aeropressu. V čem válcuje french press? Čtěte celý č... číst celé
Kávové novinky do e-mailu

Jsme česká pražírna kávy

Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.

Jiří Plšek

Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT

Jiří Plšek a Coffeespot Pražírna kávy z Moravy

Užitečné informace

PražírnaKde ochutnat?Káva podle země původuČasté dotazyKávový slovníkRecenzeBlog
 

Kontakty

Jen co kávu upražíme,
na e-mail vám odpovíme. kavaprazena@email.czcelý kontakt

Přijďte si nakoupit

Pražírna kávy

Pražírna kávy COFFEESPOT
Huštěnovice 61
68703 (Zlínský kraj)

Po - Pá: 8:00 - 17:00 hod.

více informací


Kudyznudy.cz - tipy na výlet Káva do vlastního hrnku

Copyright © 2011 - 2019 COFFEESPOT.cz - Všechna práva vyhrazena / Design od Lukáš Dubina
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz