Kostarika Palmichal Yellow Honey 250g
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírny

Jak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmySouvisející produkty
Detailní popis produktu
Připravte se na exotickou cestu chutěmi, která vás zavede přímo do srdce Kostariky. Kostarika Palmichal Yellow Honey je výsledkem pečlivého zpracování a vášně místních farmářů. Díky metodě zpracování Yellow Honey má káva charakteristickou sladkost a jemnou kyselost, kterou jednoduše musíte ochutnat.
O kávě
Káva je pěstována na farmě Finca Frailes, kde ji s láskou pěstují Gerardo Calvo, Zaira Marín a William Méndez. Tito tři přátelé jsou druhou a třetí generací kávových farmářů, kteří osázeli plantáže kolem farmy Finca Frailes před více než 30-ti lety odrůdami Caturra a Cutuai.
Když přijde čas sklizně, farmáři přivezou své čerstvé kávové třešně do mlýna Palmicha. Zde jsou třešně pečlivě tříděny a zpracovávány metodou Yellow Honey - kávové třešně se fermentují a následně se z nich odstraní 50-75% dužiny, díky které má káva přirozeně medovou chuť.


Palmichalský zpracovatelský mlýn se nachází v Kostarickém centrálním údolí v oblasti Tarrazu a začal svůj provoz sklizní v roce 2015 - 2016 za účasti 30 pěstitelů. Zpracovává kávu od dodavatelů z oblastí Palmichal, Puriscal, Tarrazu a Frailes.
Díky terasám a vyvýšeným postelím pro různé druhy sušení, je mlýn schopen zpracovat kávu všemi metodami zpracování kávy:
- washed
- honey
- natural
Cílem mlýna je neustále hledat zemědělce, kteří trvale pěstují jedinečné kávy. Je součástí projektu NAMA Café de Costa Rica, který se zaměřuje na snižování emisí CO2 a podporuje farmáře v ekologickém pěstování.
Když si dáte šálek naší Kostarika Palmichal Yellow Honey, nejenže si vychutnáte výjimečnou chuť a aroma, ale také podpoříte místní farmáře a jejich rodiny. Vychutnejte si kávu s příběhem!

Jak připravit kávu Kostarika Palmichal Yellow Honey ?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat.
Kávu si můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtrovaná káva |
---|---|
? Acidita: | Vysoká |
Balení: | Pytlík, Sáček |
? Chuťové tóny: | Sladká, Ovocná |
? Lahodná na ledu: | Ano |
Metoda přípravy: | Na filtr, Pákový kávovar, Automatický kávovar, Moka konvička, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | Yellow Honey |
Microlot: | Ne |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Odrůda: | Catuai |
Příchuť: | Černý čaj, Citron, Granátové jablko |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 1 - Světlé |
Typ kávy: | Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Ledová káva, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková |
Velikost (g): | 250 g |
Vlastnosti: | Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Limitovaná edice, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva |
? Země původu: | Kostarika káva |
Značka: | Coffeespot |
Pražená káva zrnková: | 100% Arabica |
Země: | Kostarika |
Metoda zpracování: | Yellow Honey |
Region: | Tarrazu, Frailes |
Odrůda: | Catuai |
Nadmořská výška: | 1500-1600m |
Chuť: | Citron, granátové jablko, černý čaj |
Cupping score: | 86 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.