Logo
0 ks
za 0 Kč
V nákupním košíku není ani zrnko kávy. Pojďme to napravit ❤️
Chuťová závislost na naší kávě ZARUČENA 😁
Nakupte ještě za 1 000 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Káva na filtr (White Bean)
  3. Kostarika Cordillera del Fuego termální fermentace 250g

Kostarika Cordillera del Fuego termální fermentace 250g

  • .
  • Akce
  • Čerstvě upraženo

jablečný koláč, skořice, vanilka

NOVINKA! Limitovaná edice kávy White Bean nabízí exkluzivní chuť 🍏 jablečného koláče, skořice a vanilky. Tato lahodná kombinace vystřelí vaše chuťové ... celý popis
Dostupnost
Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
349 Kč
303,48 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:wb04
  • Popis produktu
  • Také doporučujeme3
  • Kostarika Cordillera del Fuego termální fermentace 250g
    Kostarika Cordillera del Fuego termální fermentace 250g
    Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
    349 Kč
    303,48 Kč bez DPH
  • ks
Popis produktu

NOVINKA! Limitovaná edice kávy White Bean nabízí exkluzivní chuť 🍏 jablečného koláče, skořice a vanilky. Tato lahodná kombinace vystřelí vaše chuťové buňky až do kosmu. 🚀

Kostarika Cordillera del Fuego anaerobní a termální fermentace

  • Chuť: jablečný koláč, skořice, vanilka
  • Země: Kostarika
  • Region: Piedades Sur, San Ramón, Alajuela
  • Farmář: Luis Eduardo Campos
  • Nadmořská výška: 1600-1750 m
  • Metoda zpracování: termální fermentace
  • Odrůda: Caturra
  • Pražená káva zrnková, 100% Arabica

Měrná jednotka (při nákupu množství)                250g - 1396 Kč / kg 


O kávě

V roce 1984 Don Luis Eduardo Campos zasadil svou kávovou farmu v Piedades del Sur, v Alajuela. Asi před deseti lety byl u zrodu nové zpracovatelské metody —  anaerobní fermentace. Jedná se o extrakci přirozeně se vyskytující příchutě kávy prostřednictvím řízeného fermentačního procesu.

🏆  Po 6 letech výzkumů a testů byla jeho anaerobní káva na světě. Dnes je považován za průkopníka techniky anaerobního zpracování v Kostarice. 

Jeho posledním experimentem je termální fermentační proces.

Káva Kostarika

O termální fermanetaci

Proces zpracování začíná výběrem kávových třešní. Ty musí být v nejvyšším bodě zralosti a musí splňovat vysoký obsah cukrů. Třešně následně projdou vysokým teplotním šokem kolem 70°C. Poté  se rozdrtí i se slupkou a umístí na přímé slunce. ☀️

Vlivem vysoké teploty se začnou rozkládat přírodní cukry kávových třešní a ty částečně zkaramelizují. Tento inovativní proces dává kávě výjimečně sladkou a ovocnou chuť.🍊 🍋 🍓

Následně se káva dobře promíchá a umístí do hermeticky uzavřeného tanku. Je velmi důležité, aby byla nádrž zcela uzavřena, jinak uniká CO2 a nevytváří se potřebný tlak. Po celou dobu fermentace (18 až 23 hodin) je řízena teplota nádrže. I po 15-ti hodinách se stále měří pH. Fermentace se zastaví, když jsou cukry v dužině spotřebovány, ale nevzniká alkohol.

Během fermentace vytváří produkovaný CO2 vysoký tlak na zrna a umožňuje, aby se do pergamenu dostala chuť kávových šťáv. Nakonec se nádrže opatrně otevřou, káva se vypustí a suší se na slunci. ☀️

zrnková káva Kostarika


Jak připravit kávu?

Kávu Kostarika Cordillera del Fuego můžete připravit tak, jak to máte nejraději.

Kávu ale doporučujeme připravit ALTERNATIVNÍ METODOU (např. Aeropress, French press, V60, Chemex, Moka konvička...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.

metody přípravy kávy


Ověřeno kávovými gurmány

Káva, která chutná

Více hodnocení na Facebooku nebo Heurece.


Jak pražíme

Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku.

  • Kávu denně pražíme po malých dávkách dle objednávek a hned jak je to možné ji ručně balíme. Jedině tak je pro vás čerstvá a kvalitní.
  • Známe původ kávových zrn. S dodavateli jsme v přímém kontaktu.

Jak se praží káva


Jak uchovávat naši kávu

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

PS: Určitě ji nedávejte do ledničky, jak radily naše babičky :-)

Jak uchovávat zrnkovou kávu
Kávové novinky do e-mailu
Buďte první, kdo se dozví o zajímavostech a novinkách z naší pražírny kávy. Od receptů až po sezónní akce. Rozesíláme 2x za měsíc.

Jsme česká pražírna kávy

Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.

Jiří Plšek

Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT

Jiří Plšek a COFFEESPOT pražírna kávy z Moravy
Sledujte nás na Instagramu
Sledujte nás a sdílejte fotky vaší oblíbené kávy s hashtagem #prostemilujemekavu

Kontakty

Jen co kávu upražíme,
na e-mail vám odpovíme. kavaprazena@email.czcelý kontakt

Přijďte si nakoupit

Pražírna kávy

Pražírna kávy COFFEESPOT
Babice 647
68703 (Zlínský kraj)

Po - Pá: 7:30 - 18:00 hod.

více informací


Kudyznudy.cz - tipy na výlet Káva do vlastního hrnku

Copyright © 2011 - 2022 COFFEESPOT.cz - Všechna práva vyhrazena / Design od Lukáš Dubina
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz