Logo
0 ks
za 0 Kč
V nákupním košíku není ani zrnko kávy. Pojďme to napravit ❤️
Chuťová závislost na naší kávě ZARUČENA 😁
Nakupte ještě za 1 000 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Skrývačka
  3. Kolumbie Monteblanco natural "coconut lemonade" fermentation 100g

Kolumbie Monteblanco natural "coconut lemonade" fermentation 100g

V chuti: margotka, vanilka, sušená jablka, mléčná čokoláda

POZOR NOVINKA! Bomba 💣 všech bomb. Přinášíme vám jedinečný chuťový zážitek, kterého je na světě pouze omezené množství.  Další ovocná 🍏 a chuťová spec... celý popis
Dostupnost
Není skladem
219 Kč
190,43 Kč
bez DPH
Momentálně není k dispozici
Číslo produktu:111
Popis produktu

POZOR NOVINKA! Bomba 💣 všech bomb. Přinášíme vám jedinečný chuťový zážitek, kterého je na světě pouze omezené množství. 

Další ovocná 🍏 a chuťová specialita 🍫 z naší limitované edice kávy na filtr White Bean čeká na ty nejrychlejší z vás!

Nejzajímavější káva, kterou můžete na světovém kávovém trhu ochutnat.

 Kolumbie Monteblanco natural "coconut lemonade" fermentation

Tato vzrušující káva z kolumbijské farmy Finca Monteblanco je fermentována kokosem 🥥 . Jedinečně sladké a ovocné chutě této limitky vystřelí vaše chuťové buňky až do kosmu. 🚀

  • Chuť: margotka, vanilka, sušená jablka, mléčná čokoláda
  • Země: Kolumbie
  • Region: Huila
  • Farmář: Rodrigo Sanchez Valencia
  • Nadmořská výška: 1730 m
  • Metoda zpracování: prodloužená naturální "coconut lemonade" fermentace
  • Odrůda: Caturra
  • Cupping score: 88+
  • Pražená káva zrnková, 100% Arabica

Měrná jednotka (při nákupu množství)                100g - 2190 Kč / kg 


O kávě

Finca Monteblanco je rodinná farma, kterou spravuje Rodrigo Sanchez Valencia. Farma o rozloze 14 hektarů se nachází v regionu Huila v nadmořské výšce 1730 metrů. Zaměřují se na vysoce kvalitní kávy, které jsou často vybírány pro soutěže.

Rodrigo Sanchez Valencia je třetí generací pěstitelů kávy. Jeho dědeček zde začal pěstovat kávu před několika desetiletími a i dnes Rodrigo zachovává přirozenou rozmanitost a produktivitu farmy.

Finca Monteblanco se nachází v blízkosti Cueva de los Guacharos, jednoho z 59 chráněných parků v Kolumbii. Nedaleko protéká řeka Suaza, která poskytuje sladkou vodu pro pěstování a zpracování kávy.

Farmář Rodrigo pěstuje odrůdy Caturra, Geisha, Pink Bourbon a Pacamara na Finca Monteblanco. Vysoká nadmořská výška a skvělé mikroklima vytváří ideální podmínky pro pěstování výběrových káv.

Metoda zpracování  —  "Coconut lemonade" fermentace

Kávové třešně jsou selektivně ručně sbírány a dodávány do mokrého mlýna. Rodrigo vybral pro tuto šarži „fialovou Caturru“, odrůdu Caturra s odlišnou barvou listů a třešní než je Red Caturra. Při měření obsahu cukru má „fialová“ Caturra vyšší obsah cukru než typická červená Caturra. 

Před zpracováním nakombinuje Rodrigo směs bakterií Lactobacillus, Saccharomyses a Cerevisiae, dohromady smíchá 10 různých kvasinek, které podporují fermentaci kávových třešní. Rodrigo do této směsi také přidá cholupu, kyselé ovoce, často používané k výrobě limonády. Dále sušený kokos, který dodá výjimečnou chuť. Nakonec přidává do fermentace směs bohatou na cukr, jako je melasa, panela nebo krystalový cukr.

Směs se uzavře a fermentuje po dobu 8 dnů. Po 8 dnech se do ovocné směsi přidají kávové třešně a fermentují se 180 hodin (7,5 dne). Po fermentaci se káva promyje v čisté vodě a rozprostře se do lůžek k sušení. Třešně se často prohrabávají, aby se zajistilo rovnoměrné sušení.

Sušení trvá přibližně 25 až 30 dní.

 


Jak připravit kávu?

Kávu Kolumbie Monteblanco natural "coconut lemonade" fermentation můžete připravit tak, jak to máte nejraději.

Kávu ale doporučujeme připravit ALTERNATIVNÍ METODOU (např. Aeropress, French press, V60, Chemex, Moka konvička...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.

metody přípravy kávy


Ověřeno kávovými gurmány

Káva, která chutná

Více hodnocení na Facebooku nebo Heurece.


Jak pražíme

Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku.

  • Kávu denně pražíme po malých dávkách dle objednávek a hned jak je to možné ji ručně balíme. Jedině tak je pro vás čerstvá a kvalitní.
  • Známe původ kávových zrn. S dodavateli jsme v přímém kontaktu.

Jak se praží káva


Jak uchovávat naši kávu

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

PS: Určitě ji nedávejte do ledničky, jak radily naše babičky :-)

Jak uchovávat zrnkovou kávu
Zboží zařazeno v kategoriích
Kávové novinky do e-mailu
Buďte první, kdo se dozví o zajímavostech a novinkách z naší pražírny kávy. Od receptů až po sezónní akce. Rozesíláme 2x za měsíc.

Jsme česká pražírna kávy

Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.

Jiří Plšek

Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT

Jiří Plšek a COFFEESPOT pražírna kávy z Moravy
Sledujte nás na Instagramu
Sledujte nás a sdílejte fotky vaší oblíbené kávy s hashtagem #prostemilujemekavu

Kontakty

Jen co kávu upražíme,
na e-mail vám odpovíme. kavaprazena@email.czcelý kontakt

Přijďte si nakoupit

Pražírna kávy

Pražírna kávy COFFEESPOT
Babice 647
68703 (Zlínský kraj)

Po - Pá: 7:30 - 18:00 hod.

více informací


Kudyznudy.cz - tipy na výlet Káva do vlastního hrnku

Copyright © 2011 - 2022 COFFEESPOT.cz - Všechna práva vyhrazena / Design od Lukáš Dubina
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz