Kolumbie Monteblanco Mango Fermentation 100g
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírny

Jak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmySouvisející produkty
Detailní popis produktu
Tato káva z kolumbijské farmy Monteblanco je zpracována ručně, metodou FULLY WASHED s přidáním manga, cukrového fermentačního roztoku s následnou fermentací 180 hodin.
O kávě
Majitel farmy Rodrigo Sanchez Valencia je v řadě třetí generací pěstitelů kávy na farmě Finca Monteblanco. Jeho dědeček zde už jako mladý hoch začal pěstovat kávu před několika desetiletími. Dnes se snaží maximálně zachovat přirozenou rozmanitost, produktivitu a kvalitu káv celé farmy.
Rodrigo má odvahu, jako málokdo v této oblasti a při zpracování kávy se nebojí experimentovat. S tím jsou spojené úžasně výsledky a chuťově abnormálně zajímavé kávy, které nemají obdoby.
- Chuť: Mango, cukrová vata, bezový květ, bergamot, černý čaj
- Cupping score: 87,92


Finca Monteblanco se nachází v blízkosti Cueva de los Guacharos, jednoho z 59 chráněných parků v Kolumbii. Nedaleko protéká také řeka Suaza, která poskytuje vodu pro pěstování a zpracování veškeré produkce káv.
Rodrigo se specializuje na pěstování káv odrůd Caturra, Geisha, Pink Bourbon a Pacamara. Díky rudé barvě třešně Rodrigo nazývá kávu v této šarži Purple Caturra. Vysoká nadmořská výška a skvělé mikroklima oblasti Acevedo - Huila vytváří ideální podmínky pro pěstování výběrových káv.
Při sklizni jsou třešně selektivně ručně sbírány a ihned dodávány do zpracovatelského závodu (mokrého mlýna). Třešně se proplachují a promývají vodou, čímž se odstraní veškerá nezralá nebo přezrálá káva. Následně se odstraní většina slupky a dužiny.
Ještě před samotným zpracováním si Rodrigo chystá směs bakterií Lactobacillus, saccharomyses a cerevisiae. Dohromady jde o 10 různých druhů kvasinek. Tím se podpoří kvalita a fermentace jde lépe regulovat.


Rodrigo do této směsi přidal také mango, která utváří hlavní chuť kávy. Nakonec přidá do fermentace přísadu bohatou na cukr, jako je melasa, panela nebo granulovaný cukr. Tím se podpoří kvašení.
Směs se následně uzavře a fermentuje po dobu 8 dnů. Poté do fermentované ovocné směsi přidá kávu. Tu fermentuje dalších 180 hodin (7,5 dne).
Po fermentaci se zrna perou v čisté vodě a hned uloží na parabolické lůžka k vysušení. Sušení trvá přibližně 20 až 25 dní.
Jak připravit kávu Kolumbie Monteblanco Mango Fermentation?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat.
Kávu si můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtrovaná káva |
---|---|
? Acidita: | Vysoká |
Balení: | Pytlík, Sáček |
? Chuťové tóny: | Sladká, Ovocná |
Metoda přípravy: | Na filtr, Pákový kávovar, Automatický kávovar, Moka konvička, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | Fully Washed |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Odrůda: | Caturra |
Příchuť: | Bergamot, Černý čaj, Mango, Cukrová vata, Bezový květ |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 1 - Světlé |
Typ kávy: | Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Ledová káva, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková |
Velikost (g): | 100 g |
Vlastnosti: | Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Limitovaná edice, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva |
? Země původu: | Kolumbie káva |
Značka: | Coffeespot |
Pražená káva zrnková: | 100% Arabica |
Metoda zpracování: | Fully Washed |
Země: | Kolumbie |
Stupeň přažení: | 1 - světlé |
Odrůda: | caturra |
Nadmořská výška: | 1730 m |
Zpracovatelský závod: | Finca Monteblanco |
Region: | Huila |
Chuť: | Mango, cukrová vata, bezový květ, bergamot, černý čaj |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.