Logo
0 ks
za 0 Kč
V nákupním košíku není ani zrnko kávy. Pojďme to napravit ❤️
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Káva na filtr (White Bean)
  3. Rwanda Kanyege Anaerobic 250g

Rwanda Kanyege Anaerobic 250g

  • .
  • Čerstvě upraženo

broskve, limetka, kakao

Chuť: Broskve, limetka, kakao Země: Rwanda Oblast: Západní provincie Město: Kanyege, Nyakabingo, Nyamasheke Zpracovatelský závod / farma: Kanyege wa... celý popis
Dostupnost
Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
249 Kč
216,52 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:WB07
  • Popis produktu
  • Rwanda Kanyege Anaerobic 250g
    Rwanda Kanyege Anaerobic 250g
    Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
    249 Kč
    216,52 Kč bez DPH
  • ks
Popis produktu
  • Chuť: Broskve, limetka, kakao
  • Země: Rwanda
  • Oblast: Západní provincie
  • Město: Kanyege, Nyakabingo, Nyamasheke
  • Zpracovatelský závod / farma: Kanyege washing station
  • Farma: 940+ malých místních pěstitelů
  • Nadmořská výška: 1800 - 2100 m
  • Odrůda: Bourbon, Jackson
  • Metoda zpracování: Anaerobní fermentační proces
  • Dovozce: Sucafina



O kávě

Zpracovatelský závod (mycí stanice) Kanyege leží ve vysokohorských kopcích okresu Nyamasheke ve výšce 1 920 metrů nad mořem. Zpracovává kávu pěstovanou až 2 100 metrů nad mořem.

Teplé dny a chladné noci, které poskytuje  vysoká nadmořská výška, pomáhají třešním pomalu dozrát a nashromáždit více cukrů. Tato výborná lokalita je kombinována s výjimečnými zemědělskými postupy a umožňuje produkovat jedny z nejlepších káv ve Rwandě.

RWANDA FUGI NATURAL

Po třídění jsou kávové třešně nasypány do vzduchotěsné nádoby. Nádoba se utěsní bez přístupu vzduchu. Tento krok je velmi důležitý, protože k anaerobní fermentaci dochází v prostředí bez kyslíku. Tvar nádoby usnadňuje tento proces díky širokému, kulatému tvaru s užším hrdlem.

rwanda káva

 

Káva je ponechána v uzavřené nádobě po dobu až 36 hodin:  Tedy déle než tradiční fermentace, protože anaerobní prostředí obvykle způsobuje zpomalení kvasinek a bakteriální aktivity. Během této doby mikroorganismy tráví cukry v třešni a produkují alkoholy a oxid uhličitý (CO2). Tlak vytvářený CO2 pomáhá vstřebávat chutě z kvašeného ovoce do pergamenu a vytvářet trvalejší a intenzivnější chutě.

káva rwanda Anaerobic experiment


Jak připravit kávu?

Kávu Rwanda Kanyege Anaerobic můžete připravit tak, jak to máte nejraději.

Kávu ale doporučujeme připravit ALTERNATIVNÍ METODOU (např. Aeropress, French press, V60, Chemex, Moka konvička...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.

metody přípravy kávy


Ověřeno kávovými gurmány

Káva, která chutná

Více hodnocení na Facebooku nebo Heurece.


Jak pražíme

Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku.

  • Kávu denně pražíme po malých dávkách dle objednávek a hned jak je to možné ji ručně balíme. Jedině tak je pro vás čerstvá a kvalitní.
  • Známe původ kávových zrn. S dodavateli jsme v přímém kontaktu.

Jak se praží káva


Jak uchovávat naši kávu

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

PS: Určitě ji nedávejte do ledničky, jak radily naše babičky :-)

Jak uchovávat zrnkovou kávu
Kávové novinky do e-mailu
Buďte první, kdo se dozví o zajímavostech a novinkách z naší pražírny kávy. Od receptů až po sezónní akce. Rozesíláme 2x za měsíc.

Jsme česká pražírna kávy

Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.

Jiří Plšek

Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT

Jiří Plšek a COFFEESPOT pražírna kávy z Moravy
Sledujte nás na Instagramu
Sledujte nás a sdílejte fotky vaší oblíbené kávy s hashtagem #prostemilujemekavu

Užitečné informace

PražírnaKde ochutnat?Káva podle země původuČasté dotazyKávový slovníkRecenzeBlog

Kontakty

Jen co kávu upražíme,
na e-mail vám odpovíme. kavaprazena@email.czcelý kontakt

Přijďte si nakoupit

Pražírna kávy

Pražírna kávy COFFEESPOT
Babice 647
68703 (Zlínský kraj)

Po - Pá: 7:30 - 18:00 hod.

více informací


Kudyznudy.cz - tipy na výlet Káva do vlastního hrnku

Copyright © 2011 - 2021 COFFEESPOT.cz - Všechna práva vyhrazena / Design od Lukáš Dubina
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz