Logo
0 ks
za 0 Kč
V nákupním košíku není ani zrnko kávy. Pojďme to napravit ❤️
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Káva na filtr (White Bean)
  3. Rwanda Muzo natural - Anaerobic experiment 250g

Rwanda Muzo natural - Anaerobic experiment 250g

Třešeň, hořká čokoláda, červený pomeranč

Chuť: Třešeň, hořká čokoláda, červený pomeranč Země: Rwanda Oblast: Severní provincie, okres Gakenke Zpracovatelský závod / farma: Muzo Farma: Baho... celý popis
Dostupnost
Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
299 Kč
260 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:031
  • Popis produktu
  • Také doporučujeme3
  • Rwanda Muzo natural - Anaerobic experiment 250g
    Rwanda Muzo natural - Anaerobic experiment 250g
    Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
    299 Kč
    260 Kč bez DPH
  • ks
Popis produktu

  • Chuť: Třešeň, hořká čokoláda, červený pomeranč
  • Země: Rwanda
  • Oblast: Severní provincie, okres Gakenke
  • Zpracovatelský závod / farma: Muzo
  • Farma: BahoCoffee
  • Nadmořská výška: 1570 - 2200m
  • Odrůda: Bourbon
  • Metoda zpracování: Natural + Anaerobní fermentační proces v nádobě Intango určené pro vaření tradičního ceremoniálního piva - experimentální lot
  • Cupping score: 87,5
  • Dovozce: 32cup
světle pražená káva na filtr

O kávě a metodě zpracování

Káva vznikla metodou zpracování, která kombinuje nový styl anaerobního zpracování s prastarou rwandskou tradicí výroby silných piv pro válečníky a speciálních ceremoniálů v hrnci Intango.

RWANDA FUGI NATURAL

"Vše se provádí s ohledem na naší kulturu. Využíváme prastaré metody. Při fermentaci  používáme hrnec Intango, abychom respektovali tradici“, říká Rusatira Emmanuel, generální ředitel Baho Coffee.

Po třídění jsou kávové třešně nasypány do hrnce Intango. Nádoba se utěsní bez přístupu vzduchu. Tento krok je velmi důležitý, protože k anaerobní fermentaci dochází v prostředí bez kyslíku. Tvar hrnce usnadňuje tento proces díky širokému, kulatému tvaru s užším hrdlem.

rwanda káva

 

Káva je ponechána v uzavřené nádobě po dobu až 36 hodin:  Tedy déle než tradiční fermentace, protože anaerobní prostředí obvykle způsobuje zpomalení kvasinek a bakteriální aktivity. Během této doby mikroorganismy tráví cukry v třešni a produkují alkoholy a oxid uhličitý (CO2). Tlak vytvářený CO2 pomáhá vstřebávat chutě z kvašeného ovoce do pergamenu a vytvářet trvalejší a intenzivnější chutě.

káva rwanda Anaerobic experiment

 

Po kvašení je hrnec Intango odpečetěn a přenesen do sušáren na mycí stanici. Třešně se zde nalijí přímo z nádoby na vyvýšené postele, aby v závislosti na počasí mohly třešně schnout 33 až 40 dní. Teprve poté se odstraní slupky.

O zpracovatelské stanici

Zemědělci ve Rwandě mají malé kávové pozemky, obvykle kolem 250 stromů. Většina kávovníků roste společně s plodinami jídla jako kukuřice a brambory. I přes svou malou velikost produkce zůstává káva pro mnohé farmáře hlavní plodinou a největším zdrojem příjmů po celý rok. Výkupní ceny kávy v celé Rwandě nesplňují očekávání zemědělců, “říká Rusatira Emmanuel. Proto se mycí stanice pro celé zemi, včetně těch, které vlastní Baho Coffee, snaží motivovat farmáře k produkci vysoce kvalitní kávy s lepšími cenami a podporou pro zemědělce, kteří se snaží zlepšit kvalitu své sklizně.

Stanice Fugi podporuje zemědělce i dalšími způsoby. Poskytuje farmářům bezpečnostní vybavení, jako jsou masky a rukavice. Podporuje zemědělce malými ročními půjčkami na pomoc s výrobními náklady a dalšími výdaji, jako jsou lékařské péče nebo školné. Stanice pěstuje sazenice a distribuuje je zemědělcům, aby jim pomohla obnovit stárnoucí podnož. Poskytují školení v oblasti hygieny a pomáhají zemědělcům získat přístup k čisté vodě.

Fugi organizuje farmářské polní školy (FFS). FFS jsou skupiny 20–30 zemědělců z jednotlivých oblastí. Farmáři pak zvolí vedoucího farmáře, který se účastní školení na stanici. Vedoucí zemědělec se vrací do své oblasti a učí skupinu, kterou vede, pomocí centrálně umístěného demonstračního pozemku. Prostřednictvím FFS se zemědělci dozvědí o ochraně půdy, ochraně vody, nakládání s odpady a dalších.

Balení a uchování kávy

Kávu denně pražíme po malých dávkách a hned jak je to možné ji balíme. Jedině tak je pro vás čerstvá a kvalitní.

Kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů s jednosměrným ventilem. Tak může ze sáčku odcházet oxid uhličitý, který káva uvolňuje a naopak nepustí do sáčku vzduch, který urychluje proces stárnutí a zvětrávání zrn.

V domácích podmínkách je nejvhodněší kávu uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

Jak uchovávat  zrnkovou kávu
Kávové novinky do e-mailu
Buďte první, kdo se dozví o zajímavostech a novinkách z naší pražírny kávy. Od receptů až po sezónní akce. Rozesíláme 2x za měsíc.

Jsme česká pražírna kávy

Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.

Jiří Plšek

Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT

Jiří Plšek a Coffeespot Pražírna kávy z Moravy
Sledujte nás na Instagramu
Sledujte nás a sdílejte fotky vaší oblíbené kávy s hashtagem #prostemilujemekavu

Užitečné informace

PražírnaKde ochutnat?Káva podle země původuČasté dotazyKávový slovníkRecenzeBlog
 

Kontakty

Jen co kávu upražíme,
na e-mail vám odpovíme. kavaprazena@email.czcelý kontakt

Přijďte si nakoupit

Pražírna kávy

Pražírna kávy COFFEESPOT
Babice 647
68703 (Zlínský kraj)

Po - Pá: 7:30 - 18:00 hod.

více informací


Kudyznudy.cz - tipy na výlet Káva do vlastního hrnku

Copyright © 2011 - 2019 COFFEESPOT.cz - Všechna práva vyhrazena / Design od Lukáš Dubina
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz