Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Káva na filtr (White Bean)
  3. Indie Hoysala Black Honey 250g

Indie Hoysala Black Honey 250g

  • .
  • Čerstvě upraženo

Sladké ovoce, jablko, sušené fíky, skořice, pražené lískové oříšky

Indie Hoysala Black Honey 250g Země: Indická káva Oblast: Karnataka - Malenadu Okres: Chikmagalur Zpracovatelská stanice: Hoysala Zpracování: Blac... celý popis
Dostupnost
Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
199 Kč
173,04 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:021
Popis produktu

Indie Hoysala Black Honey 250g

  • Země: Indická káva
  • Oblast: Karnataka - Malenadu
  • Okres: Chikmagalur
  • Zpracovatelská stanice: Hoysala
  • Zpracování: Black honey
  • Sběr: Ruční
  • Sklizeň: 2019
  • Microlot: 1231
  • Nadm. výška: 900-1050 m
  • Odrůda: Sarchimor
  • Chuť: Sladké ovoce, jablko, sušené fíky, skořice, pražené lískové oříšky
světle pražená káva na filtr

O kávě

Staletá tradice se na farmě Angadi Hoysala proměnila v inovaci. Tato káva pochází z rodinné farmy o rozloze 160 hektarů v okrese Chikmagalur ve státě Karnataka v Indii. Byla založena v roce 1889, dynastie Angadi pěstuje kávu arabica pod dvoustranným stínovým systémem. Kromě kávy Arabica, panství také pěstuje kávu Robusta, černý pepř, arekové ořechy (betel ořech), kardamom a další rozmanité koření a ovoce. (TIP na článek: Srovnání zrnkové kávy Arabica a Robusta)

indická zrnková káva

Káva z tohoto microlotu pochází ze kávovníků odrůdy Sarchimor. Farmáři v Hoysala udržují přísný plán obnovy stromů. To pomáhá udržovat vysokou produktivitu a zvyšuje odolnost rostlin vůči chorobám. V průměru jsou rostliny staré pět let.

Třešně jsou sbírány a poté tříděny podle kvality. Následně prochází rozvlákňovačem, kde se odstraní vnější slupka. Tato metoda zachovává dužinu na zrnech. Tzv. honey proces. Poté se zrnka spolu s jejich dužinou postupně suší. Káva schne ve stínu až 15 dní. Tento microlot představuje sklizeň a zpracování šarže z jednoho jediného dne.

 

O Farmě Hoysala

Mikroloty z Indie jsou stále velkou vzácností a v nabídkách dovozců a pražíren se moc nevyskytují.  Farmy Hoysala představují ve velkém množství indických farem a zpracovatelů přístup pořád hodně neobvyklý. Majitelé plantáží si uvědomili, že pro udržení úspěšných plantáží musí staré způsoby ustoupit novým metodám pěstování a zpracování kávy.

indická káva na filtr

Prostřednictvím inteligentních zavlažovacích systémů a ekologického zemědělství udržují na farmách zdravý ekosystém. To pomáhá v boji proti nemocem a poskytuje velký potenciál pro přežití dlouhých období sucha.

Díky spolupráci s vědci identifikovali majitelé farem různé odrůdy pro optimální růst v jejich mikroklimatu. Jejich výběr odrůd Arabica je z velké části ovlivňován rezistencí vůči rzi listů, výnosům, chuťovému potenciálu a genetické rozmanitosti. Tato poslední charakteristika je nezbytná pro omezení rizika v případě, že v oblasti dojde k rozšíření onemocnění.

Podívejte se na to, co se stalo ve Střední Americe, kde rez z listů zničil celé plantáže. Ty byly často osazeny 100% citlivými odrůdami v liniích Bourbon a Typica. V závislosti na jejich rodové linii jsou různé odrůdy rezistentní nebo náchylné k celé řadě chorob. Farmy Hoysala jsou osázeny žlutými Bourbon, Catuai a rezistentními odrůdami Sarchimor a Ruiru 11.

 

Jak nás hodnotí zákazníci?

 

Balení a uchování kávy

Kávu denně pražíme po malých dávkách. Hned, jak je to možné, ji balíme.
Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

Jak uchováívat  zrnkovou kávu
Kávové novinky do e-mailu
Buďte první, kdo se dozví o zajímavostech a novinkách z naší pražírny kávy. Od receptů až po sezónní akce. Rozesíláme 2x za měsíc.

Jsme česká pražírna kávy

Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.

Jiří Plšek

Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT

Jiří Plšek a Coffeespot Pražírna kávy z Moravy
Sledujte nás na Instagramu
Sledujte nás a sdílejte fotky vaší oblíbené kávy s hashtagem #prostemilujemekavu

Užitečné informace

PražírnaKde ochutnat?Káva podle země původuČasté dotazyKávový slovníkRecenzeBlog
 

Kontakty

Jen co kávu upražíme,
na e-mail vám odpovíme. kavaprazena@email.czcelý kontakt

Přijďte si nakoupit

Pražírna kávy

Pražírna kávy COFFEESPOT
Babice 647
68703 (Zlínský kraj)

Po - Pá: 8:00 - 17:00 hod.

více informací


Kudyznudy.cz - tipy na výlet Káva do vlastního hrnku

Copyright © 2011 - 2019 COFFEESPOT.cz - Všechna práva vyhrazena / Design od Lukáš Dubina
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz