Logo
0 ks
za 0 Kč
V nákupním košíku není ani zrnko kávy. Pojďme to napravit ❤️
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Káva na filtr (White Bean)
  3. Burundi Cima Anaerobní fermentace 250g

Burundi Cima Anaerobní fermentace 250g

Maliny, rum, hořká čokoláda

Země: Burundi Oblast: Kayanza Zpracovatelská stanice: Kibingo Farma: 3515 místních farmářů Nadmořská výška: 1700 - 1900 m Průměrná velikost farmy: 3... celý popis
Dostupnost
Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
249 Kč
216,52 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:039
  • Popis produktu
  • Také doporučujeme5
  • Burundi Cima Anaerobní fermentace 250g
    Burundi Cima Anaerobní fermentace 250g
    Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
    249 Kč
    216,52 Kč bez DPH
  • ks
Popis produktu

  • Země: Burundi
  • Oblast: Kayanza
  • Zpracovatelská stanice: Kibingo
  • Farma: 3515 místních farmářů
  • Nadmořská výška: 1700 - 1900 m
  • Průměrná velikost farmy: 300 stromů (kávovníků)
  • Metoda zpracování: Anaerobní fermentace
  • Odrůda: 100% Red bourbon
  • Dovozce: 32cup
  • Chuť kávy: Maliny, rum, hořká čokoláda

O kávě

Anaerobní fermentace: Anaerobní (bez kyslíku) fermentace je nová metoda, kde je káva zpracovávána v plně uzavřené fermentační nádrži zbavené kyslíku.Nejprve jsou třešně rozdrceny a kávová zrnka odděleny od dužiny.Potom se přidají do fermentační nádrže a dokonale utěsní v nádrži, která má otvor pro odvod přebytečného plynu vznikajícího při kvašení.

Pěstování

Všechny kávovníky v Burundi jsou odrůdy Red Bourbon, který je z důvodu kvality přísně kontrolován vládou.

Navzdory všudypřítomnosti pěstování kávy v Burundi každý malý producent pěstuje relativně malou sklizeň. Běžný drobný farmář má přibližně 250 až 300 stromů, obvykle ve svých zahradách. Každý strom plodí v průměru 1,5 kilogramu kávových třešní, takže průměrný producent ročně produkuje asi 200-300 kilogramů kávy.

 

burundi káva zrnková

Bezpečnost a pohodlí, které přináší hodnotná plodina, jako je káva, zajišťuje, že obyvatelé mají více času věnovat se dalším úkolům, včetně koníčků.

 

zrnková káva arabica z Burundi

 

Balení a uchování kávy

Kávu denně pražíme po malých dávkách. Hned, jak je to možné, ji balíme.
Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

Jak uchováívat  zrnkovou kávu
Kávové novinky do e-mailu
Buďte první, kdo se dozví o zajímavostech a novinkách z naší pražírny kávy. Od receptů až po sezónní akce. Rozesíláme 2x za měsíc.

Jsme česká pražírna kávy

Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.

Jiří Plšek

Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT

Jiří Plšek a Coffeespot Pražírna kávy z Moravy
Sledujte nás na Instagramu
Sledujte nás a sdílejte fotky vaší oblíbené kávy s hashtagem #prostemilujemekavu

Užitečné informace

PražírnaKde ochutnat?Káva podle země původuČasté dotazyKávový slovníkRecenzeBlog
 

Kontakty

Jen co kávu upražíme,
na e-mail vám odpovíme. kavaprazena@email.czcelý kontakt

Přijďte si nakoupit

Pražírna kávy

Pražírna kávy COFFEESPOT
Babice 647
68703 (Zlínský kraj)

Po - Pá: 7:30 - 18:00 hod.

více informací


Kudyznudy.cz - tipy na výlet Káva do vlastního hrnku

Copyright © 2011 - 2019 COFFEESPOT.cz - Všechna práva vyhrazena / Design od Lukáš Dubina
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz