Logo
0 ks
za 0 Kč
V nákupním košíku není ani zrnko kávy. Pojďme to napravit ❤️
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Káva na filtr (White Bean)
  3. Burundi Cima Anaerobní fermentace washed 250g

Burundi Cima Anaerobní fermentace washed 250g

  • .
  • Čerstvě upraženo

žlutý meloun, citrusové plody, hořká čokoláda

Země: Burundi Oblast: Kayanza Zpracovatelská stanice: Kibingo Farma: 3515 místních farmářů Nadmořská výška: 1700 - 1900 m Průměrná velikost farmy: 30... celý popis
Dostupnost
Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
249 Kč
216,52 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:WB12
  • Popis produktu
  • Také doporučujeme3
  • Burundi Cima Anaerobní fermentace washed 250g
    Burundi Cima Anaerobní fermentace washed 250g
    Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
    249 Kč
    216,52 Kč bez DPH
  • ks
Popis produktu
  • Země: Burundi
  • Oblast: Kayanza
  • Zpracovatelská stanice: Kibingo
  • Farma: 3515 místních farmářů
  • Nadmořská výška: 1700 - 1900 m
  • Průměrná velikost farmy: 300 stromů (kávovníků)
  • Metoda zpracování: Anaerobní fermentace washed
  • Odrůda: 100% Red bourbon
  • Dovozce: Sucafina
  • Cupping score: 87,75
  • Chuť kávy: žlutý meloun, citrusové plody, hořká čokoláda


O kávě

Anaerobní fermentace: Anaerobní fermentace je nová metoda, kde je káva zpracovávána v plně uzavřené fermentační nádrži zbavené kyslíku. Nejprve jsou třešně rozdrceny a kávová zrnka odděleny od dužiny. Potom se přidají do fermentační nádrže a dokonale utěsní. Nádrž má otvor pro odvod přebytečného plynu vznikajícího při kvašení.

Pěstování

Všechny kávovníky v Burundi jsou odrůdy Red Bourbon, který je z důvodu kvality přísně kontrolován vládou.

Navzdory všudypřítomnosti pěstování kávy v Burundi každý malý producent pěstuje relativně malou sklizeň. Běžný drobný farmář má přibližně 250 až 300 stromů, obvykle ve svých zahradách. Každý strom plodí v průměru 1,5 kilogramu kávových třešní, takže průměrný producent ročně produkuje asi 200-300 kilogramů kávy.

burundi káva zrnková

Bezpečnost a pohodlí, které přináší hodnotná plodina, jako je káva, zajišťuje, že obyvatelé mají více času věnovat se dalším úkolům, včetně koníčků.

 

zrnková káva arabica z Burundi


Jak připravit kávu?

Kávu Burundi Cima můžete připravit tak, jak to máte nejraději.

Kávu ale doporučujeme připravit ALTERNATIVNÍ METODOU (např. Aeropress, French press, V60, Chemex, Moka konvička...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.

metody přípravy kávy


Ověřeno kávovými gurmány

Káva, která chutná

Více hodnocení na Facebooku nebo Heurece.


Jak pražíme

Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku.

  • Kávu denně pražíme po malých dávkách dle objednávek a hned jak je to možné ji ručně balíme. Jedině tak je pro vás čerstvá a kvalitní.
  • Známe původ kávových zrn. S dodavateli jsme v přímém kontaktu.

Jak se praží káva


Jak uchovávat naši kávu

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

PS: Určitě ji nedávejte do ledničky, jak radily naše babičky :-)

Jak uchovávat zrnkovou kávu
Kávové novinky do e-mailu
Buďte první, kdo se dozví o zajímavostech a novinkách z naší pražírny kávy. Od receptů až po sezónní akce. Rozesíláme 2x za měsíc.

Jsme česká pražírna kávy

Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.

Jiří Plšek

Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT

Jiří Plšek a COFFEESPOT pražírna kávy z Moravy
Sledujte nás na Instagramu
Sledujte nás a sdílejte fotky vaší oblíbené kávy s hashtagem #prostemilujemekavu

Užitečné informace

PražírnaKde ochutnat?Káva podle země původuČasté dotazyKávový slovníkRecenzeBlog

Kontakty

Jen co kávu upražíme,
na e-mail vám odpovíme. kavaprazena@email.czcelý kontakt

Přijďte si nakoupit

Pražírna kávy

Pražírna kávy COFFEESPOT
Babice 647
68703 (Zlínský kraj)

Po - Pá: 7:30 - 18:00 hod.

více informací


Kudyznudy.cz - tipy na výlet Káva do vlastního hrnku

Copyright © 2011 - 2021 COFFEESPOT.cz - Všechna práva vyhrazena / Design od Lukáš Dubina
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz