Logo
0 ks
za 0 Kč
V nákupním košíku není ani zrnko kávy. Pojďme to napravit ❤️
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Káva na filtr (White Bean)
  3. Bali Karana Kintamaris natural 250g

Bali Karana Kintamaris natural 250g

  • .
  • Čerstvě upraženo

mango, čokoláda, červené jablko, tropické ovoce

Chuť: Mango, čokoláda, červené jablko, tropické ovoce Země: Bali / Indonézie Oblast: Sukasada, Buleleng Družstvo: Uptiti Sari Farma: 198 místních far... celý popis
Dostupnost
Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
205 Kč
178,26 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:WB10
  • Popis produktu
  • Bali Karana Kintamaris natural 250g
    Bali Karana Kintamaris natural 250g
    Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
    205 Kč
    178,26 Kč bez DPH
  • ks
Popis produktu
  • Chuť: Mango, čokoláda, červené jablko, tropické ovoce
  • Země: Bali / Indonézie
  • Oblast: Sukasada, Buleleng
  • Družstvo: Uptiti Sari
  • Farma: 198 místních farmářů na 339 hektarech
  • Nadmořská výška: 1300 - 1700m
  • Odrůda: S 275, USDA 762, Typica, Catimor
  • Sklizeň: 2020/2021
  • Metoda zpracování: Natural



O kávě

zrnková káva Bali

V pohoří Kintamani, kolem Mount Batur a Mount Bratan, je velký nedostatek vody. V 9. století vybudovali balijci v této oblasti komplexní zavlažovací a vodohospodářský systém zvaný Subak. Poskytuje nejen vodu rostlinám, ale také vytváří komplexní ekosystém včetně teras a chrámů.

Subakové jsou pod vedením kněží vodních chrámů, kteří praktikují filozofii Tri Hita Karana. Tri Hita Karana doslovně znamená „tři důvody prosperity“ -  filozofie zakořeněná v hinduismu.

Tři hlavní principy jsou:

  • Harmonie mezi lidmi
  • Harmonie s přírodou a prostředím
  • Harmonie s bohem.

Tato filozofie podporuje spolupráci, ochranu přírody a úctu k životnímu prostředí. Mnoho jedinečných rituálů urychluje každodenní život komunity.

Organická káva z Bali

Bali Mount Batur coffee

Podle této filozofie farmáři spravují své zdroje v Subak Abians, malých družstvech pracujících kolem centrálního vodního systému. Zemědělci sdílejí znalosti a zdroje, pěstují kávu organicky a snaží se sladit s přirozenými cykly výroby kávy.

198 drobných farmářů stojí za společností Uptiti Sari Subak Abian, která vyrábí i naší kávu Karana Kintamaris.  


Jak připravit kávu?

Kávu Bali Karana Kintamaris můžete připravit tak, jak to máte nejraději.

Kávu ale doporučujeme připravit ALTERNATIVNÍ METODOU (např. Aeropress, French press, V60, Chemex, Moka konvička...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.

metody přípravy kávy


Ověřeno kávovými gurmány

Káva, která chutná

Více hodnocení na Facebooku nebo Heurece.


Jak pražíme

Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku.

  • Kávu denně pražíme po malých dávkách dle objednávek a hned jak je to možné ji ručně balíme. Jedině tak je pro vás čerstvá a kvalitní.
  • Známe původ kávových zrn. S dodavateli jsme v přímém kontaktu.

Jak se praží káva


Jak uchovávat naši kávu

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

PS: Určitě ji nedávejte do ledničky, jak radily naše babičky :-)

Jak uchovávat zrnkovou kávu
Kávové novinky do e-mailu
Buďte první, kdo se dozví o zajímavostech a novinkách z naší pražírny kávy. Od receptů až po sezónní akce. Rozesíláme 2x za měsíc.

Jsme česká pražírna kávy

Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.

Jiří Plšek

Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT

Jiří Plšek a COFFEESPOT pražírna kávy z Moravy
Sledujte nás na Instagramu
Sledujte nás a sdílejte fotky vaší oblíbené kávy s hashtagem #prostemilujemekavu

Užitečné informace

PražírnaKde ochutnat?Káva podle země původuČasté dotazyKávový slovníkRecenzeBlog

Kontakty

Jen co kávu upražíme,
na e-mail vám odpovíme. kavaprazena@email.czcelý kontakt

Přijďte si nakoupit

Pražírna kávy

Pražírna kávy COFFEESPOT
Babice 647
68703 (Zlínský kraj)

Po - Pá: 7:30 - 18:00 hod.

více informací


Kudyznudy.cz - tipy na výlet Káva do vlastního hrnku

Copyright © 2011 - 2021 COFFEESPOT.cz - Všechna práva vyhrazena / Design od Lukáš Dubina
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz