Indie Hoysala natural 250g
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírny

Jak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmySouvisející produkty
Detailní popis produktu
Zrnková káva Indie Hoysala natural je ideální pro alternativní přípravu na filtr. V chuti naleznete jahody, lískové ořechy a marakuju.
O kávě
Plantáž Hoysala leží ve vesnici Angadi, ve které byla v 10. století založena dynastie Hoysala. Káva byla poprvé vysazena v regionu ve 20. letech 20. století. Tato plantáž je ve vlastnictví současných majitelů od roku 1950. Dnes se třetí generace majitelů rodiny zaměřuje na pečlivé pěstování a zpracování kávy.
Půda je zde bohatá na humus a organickou látku, která vyživuje rostoucí kávovníky. Káva se pěstuje pod stínem na odstupňovaných svazích, které jsou osazeny původními druhy rostlin, včetně ovocných stromů. Na plantáži se taktéž pěstuje černý pepř, areca (ořech), kardamom a ovoce.
Třešně jsou udržovány odděleně podle odrůdy a sklizených dnů a jsou ručně vybírány místními dělníky.Ve zpracovatelském závodě je pracovníci vizuálně třídí ručně. Kávová třešeň je položena na prodyšné látce na terasách a pracovníci je neustále přehrabují, aby zajistili správný průběh sušení.
Káva je pak zabalena do jutových pytlů a umístěna do dobře větraného skladu po dobu 30 až 45 dní. Poté je doručena do závodu, kde je uskladněna a připravena na export.
Věděli jste, že?
Přestože je Indie obvykle vnímána jako země, kde se zejména pěstuje a pije čaje, pěstování kávy v této zemi ve skutečnosti předchází pěstování čaje. Záznamy naznačují, že káva poprvé dorazila do Indie již v 16. století, zatímco čaj až o více než 200 let později, v roce 1839.
Kávové farmy se obvykle nacházejí mezi 700 a 1200 metrů nad mořem. Sklizeň se nejčastěji provádí ručně, buď členy rodiny nebo najatými dělníky. Třešně se obvykle zpracovávájí jako naturalní nebo plně promyté. Většina farem suší kávu na terasách nebo stolech, některé z větších statků už mají i mechanické sušičky.
Dnes se přibližně 30% produkce kávy spotřebovává v Indii a dalších 70% je připraveno na export.
Jak připravit kávu Indie Hoysala natural?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat.
Kávu si můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtrovaná káva |
---|---|
#Tag: | Akce, Kvalitní, Luxusní, Nejlepší |
Acidita: | Vysoká |
Balení: | Sáček, Pytlík |
Dárky: | Pro maminku, Pro babičku, Pro sestru, Pro přítelkyni, Pro tátu, Pro dědu, Pro bratra, Pro přítele, Pro zaměstnance, Pro šéfa, Vánoční dárky, Narozeninové dárky, Pro učitelku |
Chuťové tóny: | Ovocná, Oříšková |
Metoda přípravy: | Na filtr, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | Suchá (natural) |
Microlot: | Ne |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Odrůda: | Sarchimor |
Příchuť: | Jahody, Lískové ořechy, Marakuja |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 1 - Světlé |
Typ kávy: | Zrnková, Espresso, Překapávaná, Mocca, Cappuccino, Filtrovaná, Mletá, Jednodruhová, Ledová káva |
Velikost (g): | 250 g |
Vlastnosti: | Výběrová káva, Moka káva, Káva do French Pressu, Překapávaná káva, Espresso, Káva do džezvy |
Země původu: | Indická káva |
Značka: | Coffeespot |
Chuť: | jahody, lískové ořechy, marakuja |
Oblast: | Karnataka |
Zpracovatelský závod: | Hoysala |
Sklizeň: | 2021 |
Nadmořská výška: | 930 m |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.