Brazílie Carmo Da Mata natural 250g
Vždy čerstvá
Káva pro každého
Pražírna z Moravy
Rychlé doručení
Doprava od 59 Kč
COFFEESPOT podle vás
Ať už máte jakoukoliv představu, splníme ji. Naši kávu zabalíme do loga vaší firmy nebo osobního vzkazu a včas doručíme. Samozřejmě čerstvě upraženou a voňavou, jak je u nás zvykem.
Jak to může vypadat?COFFEESPOT do práce
Dobrou kávu byste měli mít všude – i v práci. Provoňte svoje kanceláře čerstvě upraženými zrnky z moravské pražírny. Ať každý všední den stojí za to (a rychleji utíká).
Jak na to?Časté dotazy
Káva
-
Podle čeho si mám kávu vybrat?
-
Jakou kávu byste doporučili na espresso, moka konvičku, french press.
-
Jaký je rozdíl mezi vaší kávou a kávou ze supermarketu?
-
Jakou trvanlivost má vaše káva?
-
Je možné kávu namlít?
Nákup na e-shopu
-
Můžu si u vás vyzvednout zboží osobně?
-
Když dnes objednám, kdy zboží dostanu?
-
Můžu si kávu vyzvednout v COFFEESPOTU v Praze?
-
Jak funguje platba kartou?
-
Mohu změnit nebo zrušit svoji objednávku?
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírny

Jak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Kávový slovník
Něčemu nerozumíte? Najděte ta správná slova, když se mluví o kávě.
Všechny pojmySouvisející produkty
Detailní popis produktu
Zrnková káva Brazílie Carmo Da Mata natural je ideální pro alternativní přípravu na filtr. V chuti naleznete rozinky naložené v rumu, švestky a čokoládu.
O kávě
Tato přírodní káva prošla fermentací dubovém sudu. Po selektivní sklizni červených zralých třešní se tyto třešně umístí do dubových sudů, kde několik dní fermentují bez přístupu kyslíku. Po procesu fermentace jsou třešně položeny na terasy, kde se suší na slunci.
- Region: Minas Gerais
- Farma: Fazenda Vila Boa
- Farmář/ka: Monica Borges
- Nadmořská výška: 900-1200 m.n.m.
- Screen: 15+
- Grade: NY 2/3
- Cupping Score: 86,25
- Sklizeň: 22/23


Minas Gerais má jedny z nejvyšších hor v jihovýchodní Brazílii, které poskytují ideální nadmořskou výšku pro pěstování kávy. V tomto regionu, konkrétně ve městě Carmo da Mata, se nachází společnost Fazenda Vila Boa, kterou provozuje Monica Borges s manželem. Farma leží v nadmořské výšce od 900 do 1 200 m n. m. a má rozlohu 382 hektarů.
Kromě produkce vysoce kvalitní kávy dbá Monica také na ochranu životního prostředí. Díky tomu je Fazenda Vila Boa jednou z prvních místních farem, které úspěšně získaly certifikát uhlíkové neutrality. Iniciativa farmy stát se uhlíkově neutrální vycházela ze studie o dopadu pěstování kávy na změnu klimatu a farma tohoto cíle dosáhla zavedením iniciativ, jako jsou například rozestupy mezi rostlinami a výsadba původních lesů. Díky tomu se farma stala nejen uhlíkově neutrální, ale také zvýšila svou produkci.
Jak připravit kávu Brazílie Carmo Da Mata natural?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat.
Kávu si můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtrovaná káva |
---|---|
? Acidita: | Vysoká |
Balení: | Pytlík, Sáček |
? Chuťové tóny: | Ovocná, Květinová |
Metoda přípravy: | Na filtr, Zaliju si "na turka" |
Metoda zpracování: | Suchá (natural) |
Microlot: | Ne |
Mletí: | Velmi jemně mletá, Jemně mletá, Středně mletá, Hrubě mletá, Velmi hrubě mletá |
Odrůda: | Catuai, Caturra, Mundo Novo, Yellow Bourbon |
Příchuť: | Čokoláda, Citron, Rumové rozinky |
Složení: | 100% Arabica |
Stupeň pražení: | 1 - Světlé |
Typ kávy: | Cappuccino, Espresso, Filtrovaná, Jednodruhová, Ledová káva, Mletá, Mocca, Překapávaná, Zrnková |
Velikost (g): | 250 g |
Vlastnosti: | Espresso, Káva do džezvy, Káva do French Pressu, Moka káva, Překapávaná káva, Výběrová káva |
Značka: | Coffeespot |
Pražená káva zrnková: | 100% Arabica |
Region: | Minas Gerais |
Zpracovatelský závod: | Fazenda Vila Boa |
Země: | Brazílie |
Metoda zpracování: | Natural |
Chuť: | rozinky naložené v rumu, švestky, čokoláda |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.