Aby se vám snadno nakupovalo, používáme na webu k personalizaci a analýze návštěvnosti cookies. Více informací

Sledujte nás na sítích

 

Instagram

 


Úvod » Zrnková káva Arabica » Uganda Rwenzori Natural 250g


        

Uganda Rwenzori Natural 250g

Přezrálé borůvky a černý rybíz, tmavá čokoláda

. Čerstvě upraženo

skladem

 

Číslo produktu: 018
cena: bez DPH: 173,04 Kč (6,64 EUR)
cena: s DPH (15 %):
199,00 Kč (7,64 EUR)

do košíku:
  ks  

Popis produktu

Uganda Rwenzori Natural

  • Země: Uganda
  • Region: Rwenzori Mountains
  • Oblast: Bakonzo County
  • Farmář: Společenství malých farmářů
  • Zpracovatelský závod: Kisinga Station
  • Nadmořská výška: 1200 - 2200m
  • Metoda zpracování: Natural, ruční sběr
  • Odrůda: Nyasaland, Bugisu, SL18 a SL28
  • Chuť: Přezrálé borůvky a černý rybíz, tmavá čokoláda

 

Pohoří Rwenzori je známé jako 'měsíční hory'. Rozkládají se 120 km podél západní ugandské hranice s D.R. Kongo. Zasněžené vrcholy dosahují výšky 5,109 m Tající ledovce tvoří řeky, zásobující vodou údolí. Oblast je domovem kmene Bakonzo, který po celé generace obývá podhůří Rwenzori. Zatímco skoro celá Uganda produkuje velké množství nekvalitní kávy robusta, vysoká nadmořská výška, úrodná půda a hojné dešťové srážky Rwenzori poskytují perfektní podmínky pro pěstování nejkvalitnější kávy Arabica. Káva nabízí farmářům Bakonzo stabilní příjem, který jim umožňuje podporovat své rodiny a rozvíjet své domovy s mnoha farmami, které také produkují maso, kukuřici, fazole a podzemnici olejnou pro místní spotřebu.


Zemědělci sbírají svou kávu ručně a pečlivě vybírají zralé třešně. Třešně jsou předběžně roztříděny, v nádrži s vodou. Vysoce kvalitní třešně klesají na dno, zatímco na hladině plavou ty méně kvalitní třešně. Plávače jsou odstraněny, takže zůstávají pouze ty nejlepší třešně pro zpracování. Ty se pak suší na vyvýšených stolech (afrických postelích) první týden, potom se po zbývající dobu sušení přenesou na plachty. Zemědělci pečlivě otáčejí třešně po celý den a zajišťují jednotné sušení. Po usušení se kávová zrna konečně třídí, odstraní veškeré černé zrna nebo vady. Káva se potom napytluje a je dopravována do nového suchého mlýna Kyagalanyi v Namanve na okraji Kampaly. Zde je připravena pro export přes Mombasu.