Aby se vám snadno nakupovalo, používáme na webu k personalizaci a analýze návštěvnosti cookies. Více informací

Sledujte nás na sítích

 

Instagram


Úvod » Zrnková káva Arabica » Papua Nová Guinea Purosa 1000g


        

Papua Nová Guinea Purosa 1000g

Čokoláda, třešně, vanilka, ořechy

. Čerstvě upraženo

skladem

 

Číslo produktu: 201
Velikost balení:: 1000g
Velikost balení:
cena: bez DPH: 486,96 Kč (18,69 EUR)
cena: s DPH (15 %):
560,00 Kč (21,50 EUR)

do košíku:
  ks  

Popis produktu

Papua Nová Guinea Purosa

  • Země: Papua Nová Guinea Káva
  • Oblast:  Distrikt Morobe
  • Sklizeň: Červen až září
  • Nadm. výška:  1800 m
  • Odrůdy:  Odrůda Arabica
  • Zpracování:  Mokré / washed
  • Vůně: Květiny, čokoláda
  • Chuť: Čokoláda, třešně, vanilka, ořechy

O kávě

Kávový průmysl Papuy Nové Guineje je založen na desítkách tisíc malých vesnických kávových zahrad. Jejich velikost se pohybuje od 20 do 600 stromků. Tyto kávové zahrady v rodinném vlastnictví produkují přes sedmdesát procent roční úrody, která je určená pro export. Úroda dosahuje kolem jednoho milionu žoků. Zbývající část úrody se sklízí na divokých plantážích. Tady opět platí, že z celkového počtu čtyř set šedesáti jedna plantáží, registrovaných u korporace Coffee Industry Corporation, jsou všechny, kromě asi tuctu největších, ve vlastnictví místních vesnických obchodních skupin nebo rodilých vlastníků.

Naše kávy se pěstují v oblasti Morobe. Odhaduje se, že téměř dva miliony lidí neboli polovina populace národa, má užitek z kávového průmyslu. V horských oblastech by obchod a rozvoj nikdy nedosáhly dnešní úrovně, kdyby nebylo každoročních příjmů z této plodiny. Tok příjmů začíná v dubnu, vrcholí v červenci až srpnu, a pak rychle klesá, takže v náhorních městech je v závěrečných měsících roku klid.

Úroda kávy je „zelené zlato“, které přináší zemi každý rok příjmy ze zahraničí ve výši tři až čtyři sta milionů v papuánské měně kina. Káva je nejcennější zemědělskou exportní plodinou Papuy Nové Guineje, a navíc se jedná o stále udržitelný zdroj.

 

Balení a uchování kávy

Kávu denně pražíme po malých dávkách. Hned, jak je to možné, ji balíme.
Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

Jak uchováívat  zrnkovou kávu