Aby se vám snadno nakupovalo, používáme na webu k personalizaci a analýze návštěvnosti cookies. Více informací

Sledujte nás na sítích

 

Instagram


Úvod » Zrnková káva Arabica » Kolumbie Supremo Anserma 250g


        

Kolumbie Supremo Anserma 250g

čokoláda, rozinky, hroznové víno, šťavnatá s plným tělemita

. Čerstvě upraženo

skladem

 

Číslo produktu: 060
Velikost balení:: 250g
Velikost balení:
cena: bez DPH: 142,61 Kč (5,70 EUR)
cena: s DPH (15 %):
164,00 Kč (6,56 EUR)

do košíku:
  ks  

Popis produktu

Kolumbie Supremo Anserma

  • Země: Kolumbie káva
  • Region: Caldas
  • Zpracovatelský závod: Anserma Coop.
  • Farma/Mycí stanice: Anserma
  • Nadmořská výška: 1400 - 1800m
  • Metoda zpracování: mokrá
  • Odrůda: Castillo / Colombia / Caturra
  • Sklizeň: 2018
  • Chuť:  Čokoláda, rozinky, hroznové víno, šťavnatá s plným tělem
zrnková káva Kolumbie

O kávě

Ochutnejte výběrovou kolumbijskou kávu z regionu Anserma. Velké zrna a výrazný chuťový profil s plným tělem, jasnou šťavnatostí ovoce a čokoládovými tóny jako hlavní rysy. To jsou kávy od malých farmářů, kteří pěstují výběrovou Arabicu ve vysokých nadmořských výškách v západní části pohoří Andes.

Družstvo Anserma bylo založeno již v roce 1967.

Dnes má již více než 2080 členů. Průměrná plocha velikosti jednotlivých farem je 2,5 hektaru. Veškerou sklizeň provádí pšstitelé ručně a kávu po zpracování a fermentaci suší na přímém slunci.

100% Arabica s plným tělem a nádechem zralého ovoce

Vyhledáváte výrazné čokoládové kávy s plným tělem a nádechem zralého ovoce?

Kolumbijská káva právem patří k nejlepším na světě

Již od počátku 19. století Kolumbijci pěstují a vyváží kávu proslulou plným tělem, čistou aciditou a bohatou dochutí. Chuťově se liší podle lokality – kávy ze středu země vynikají ovocnými a bylinnými tóny s výraznými rozdíly podle konkrétního mikroregionu.

Místní producenti obvykle vlastní zemědělskou farmu o rozloze 2,5 až 6 hektarů, kde kávu sami zpracovávají. Zrna suší na postelích nebo v sušičkách, v závislosti na povětrnostních podmínkách.

Zpracovanou kávu pak odvezou do jednoho z mnoha závodů v oblasti a prodají ji tomu, kdo nabídne nejlepší cenu.

zrnková káva Kolumbie

 

Balení a uchování kávy

Kávu denně pražíme po malých dávkách. Hned, jak je to možné, ji balíme.
Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

Jak uchováívat  zrnkovou kávu