S cílem usnadnit vám lépe si vychutnat naši kávu, využíváme cookies. Procházením e-shopu s tím souhlasíte.


Úvod » Zrnková káva Arabica » Kolumbie La Manuela 1000g


        

Kolumbie La Manuela 1000g

bylinná, sladký karamel, sušené meruňky

. Čerstvě upraženo

skladem

 

Číslo produktu: 058
Velikost balení:: 1000g
Velikost balení:
cena: bez DPH: 503,48 Kč (19,33 EUR)
cena: s DPH (15 %):
579,00 Kč (22,23 EUR)

do košíku:
  ks  

Popis produktu

Kolumbie La Manuela

  • Země: Kolumbie
  • Region: Oblast Araranzu, Caldas
  • Zpracovatelský závod: Trilladora Santa Teresita
  • Farma/Mycí stanice: La Manuela
  • Pohoří:Western Andes
  • Nadmořská výška: 1950
  • Metoda zpracování: mokrá, sušení na slunečních terasách
  • Odrůda: Castillo
  • Sklizeň: 2017
  • Chuť: bylinná, sladký karamel, sušené meruňky

O kávě

La Manuela je jedna ze tří lotů Supremo, které získáváme od exportéra Altamira. Obsahuje soubor regionální káv hodnocených cupping skóre 83-84. Tento lot byl vyprodukován 150 malými producenty v Aranzazu v regionu Caldas.

Aranzazu se nachází vysoko v západní části pohoří Andes, v nadmořské výšce 1960 metrů. Oblast má svou hlavní sklizeň během druhého sklizňového semestru Kolumbie, kolem října až listopadu. Třešně pro tento lot byly shromážděny v tomto období.

Producenti kávy v tomto regionu obvykle vlastní zemědělskou farmu o rozloze 2,5 až 6 hektarů, kde kávu zpracovávají sami. Zrna se suší na postelích nebo v sušičkách, v závislosti na povětrnostních podmínkách. Zpracovanou kávu pak producenti vezmou do jednoho z mnoha závodů v oblasti a prodají ji tomu, kdo nabídne nejlepší cenu. Tým ze závodu Santa Teresita pak kávou pročistí a vytřídí na jednotnou kvalitu Supremo scr18 připravenou k exportu.

Trilladora Santa Teresita

Trilladora Santa Teresita je jedním z mnoha závodů v oblasti, kde se producenti mohou rozhodnout prodat svou zpracovanou kávu. Tento závod se nachazí v Pereiře, přímo v srdci Eje Cafetero v Kolumbii. Starají se o třídění, komercializaci a exportování kávy malých farmářů.

Kolumbie

Kolumbijská káva patří svou pověstí mezi nejlepší na světě. Již od počátku 19. století v Kolumbii pěstují a vyváží kávu proslulou svým plným tělem, čistou aciditou a bohatou dochutí. V této nádherné zemi lze najít několik odlišností v odlišných kávách.

Na severu rostou kávovníky v nižších nadmořských výškách a při vyšších teplotách a vytvoří hlubší, zemitější chuť, se střední kyselostí, větším tělem a ořechovými / čokoládovými tóny (Magdalena, Santander, Norte de Santander).

Káva z jižních oblastí (Cauca, Nariño, Huila a Tolima del Sur) je známá svou jemnou chutí s citronovými a sladkými tóny, které jsou podpořeny středním tělem a zvýšenou kyselostí.

Centrální region (Caldas, Quindío, Risaralda, Valle del Norte, Antioquia, Cundinamarca a Tolima del Norte) je poměrně vyvážený, s ovocnými a bylinnými tóny a výrazně odlišnými charakteristikami v každé mikroregionu.

Rozsáhlé rozšíření oblasti vhodné pro výrobu kávy a jejich klimatický systém země činí z Kolumbie druhou největší zemi produkující Arabiku na světě. Vzhledem k tomu, že káva je sklizena po celý rok, s dvěma vrcholovými sklizněmi rozloženými v různých oblastech, čerstvá kolumbijská káva je k dispozici po celý rok.