Aby se vám snadno nakupovalo, používáme na webu k personalizaci a analýze návštěvnosti cookies. Více informací

Sledujte nás na sítích

 

Instagram


Úvod » Zrnková káva Arabica » Kolumbie Excelso EP Antioquia "La Claudina" 1000g


        

Kolumbie Excelso EP Antioquia "La Claudina" 1000g

V chuti karamel, med a sladké tropické ovoce

. Čerstvě upraženo

skladem

 

Číslo produktu: 178
Velikost balení:: 1000g
Velikost balení:
cena: bez DPH: 373,04 Kč (14,32 EUR)
cena: s DPH (15 %):
429,00 Kč (16,47 EUR)

do košíku:
  ks  

Popis produktu

Columbia Excelso EP Hacienda "La Claudina"

  • Země: Kolumbie káva
  • Oblast: Ciudad Bolivar (Anoquia)- 109 km jihozápadně od Medelin
  • Velikost farmy: 18 Ha
  • Nadm. výška: 1320- 1870 m
  • Metoda zpracování: 100% mokrá
  • Sběr: 100% ruční / výběr
  • Odrůdy: Caturra, Bourbon, Castillo
  • Vůně:  Intenzivní, jemná
  • Chuť: V chuti karamel, med a sladké tropické ovoce

O kávě

Káva je často popisována jako sametová a má velice vyváženou chuť. Káva Kolumbie náleží k nejkvalitnějším sólo druhům na našem trhu. Svou jakostí uspokojí velmi náročného milovníka kávy. Intenzivní jemná vůně a chuť zaručují lahodný nápoj.

Káva Columbie - vulkanická půda v kolumbijském pohoří dává místní kávě výtečnou chuť.První kávovníky přinesl do Kolumbie jistý duchovní z Malých Antil přes Venezuelu. Dnes je Kolumbie druhým největším producentem kávy na světě. Kolumbijská káva patří mezi čisté odrůdové kávy, které se prodávají pod tímto označením po celém světě. Káva se pěstuje na svazích andských hor ve třech pásmech.Díky rozdílnosti klimatu se dá káva sklízet téměř po celý rok, protože plody kávovníku dozrávají v různou dobu.

Kolumbijská káva má jedno z nejsilnějších aroma. Zrno je jemné a uhlazené, nápoj je ovocně vonící s velmi bohatou, smetanovou chutí a decentní kyselostí. Nejznámější k dostání je právě Excelso nebo Supremo.

Balení a uchování kávy

Kávu denně pražíme po malých dávkách. Hned, jak je to možné, ji balíme.
Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

Jak uchováívat  zrnkovou kávu