Aby se vám snadno nakupovalo, používáme na webu k personalizaci a analýze návštěvnosti cookies. Více informací

Sledujte nás na sítích

 

Instagram


Úvod » Zrnková káva Arabica » Etiopie Wolichu Wachu Natural 250g


        

Etiopie Wolichu Wachu Natural 250g

. Čerstvě upraženo

skladem

 

Číslo produktu: 018
cena: bez DPH: 173,04 Kč (6,64 EUR)
cena: s DPH (15 %):
199,00 Kč (7,64 EUR)

do košíku:
  ks  

Popis produktu

Etiopie Wolichu Wachu Natural

  • Země: Etiopie
  • Region: Guji / Uraga wereda
  • Oblast: Oromia
  • Farma / zpracovatelský závod: Wolichu Wachu
  • družstvo: Harso Haru Mude farmer cooperative
  • Nadmořská výška: 1900 - 2100m
  • Odrůda: směs původních odrůd
  • Metoda zpracování: Natural, ruční sběr
  • Chuť: černý rybíz, papája
 

Wolichu Wachu je zpracovatelský závod umístěný v pěstitelské oblasti Guji v Oromii. Je součástí družstva Harso Haru Mude Farmer Cooperative. Wolichu Wachu je nové zařízení, které zahájilo svou činnost v roce 2017. Výhodou nedávné výstavby je skutečnost, že jeho konstrukce v sobě zahrnuje všechny inovace a novinky ve zpracování kávy. Například jeho uspořádáním se dosahuje maximální účinnosti při zpracování a sušení. Vstupní bod leží na vrcholu mírného svahu. Rozvlákňovací zařízení, fermentační nádrže a prací kanál jsou položeny o něco níže. Tímto způsobem je využívána při celém procesu gravitace, která způsobuje, že káva putuje bez potřeby čerpadel, jako je tomu u starších zařízení. Prostorné a dobře organizované sušicí prostory leží v dolní části stanice.

 

zrnková káva Uganda

Zpracovatelský závod Wolichu Wachu je vybaven třídícími stoly a flotačními nádržemi pro sledování kvality kávových třešní na příjmu. Přebírající zaměstnanec dohlíží na kvalitu třešní před zpracováním. U kávy natural se nejdříve vsypou třešně do flotační nádrže, aby se odstranily veškeré nečistoty. Pouze třešně, které se potopí, jsou akceptovány jako vysoce kvalitní. Méně kvalitní třešně, které zůstaly na hladině, jsou zpracovány odděleně jako káva nižšího stupně jakosti. Po vyčištění dělníci dopraví třešně přímo na sušící plochu. Rozhrnou třešně v jedné vrstvě a dvakrát za hodinu je prohrabávají. Během této fáze je snadné oddělit poškozené třešně, které nezachytilo počáteční třídění. Po několika dnech se zvýší tloušťka vrstvy, aby se poněkud zpomalilo sušení. Celková doba sušení může trvat až tři týdny za oblačných podmínek nebo dva týdny, když převažují slunečné dny.

 

Balení a uchování kávy

Kávu denně pražíme po malých dávkách a hned jak je to možné ji balíme. Jedině tak je pro vás čerstvá a kvalitní.

Kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů s jednosměrným ventilem. Tak může ze sáčku odcházet oxid uhličitý, který káva uvolňuje a naopak nepustí do sáčku vzduch, který urychluje proces stárnutí a zvětrávání zrn.

V domácích podmínkách je nejvhodněší kávu uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

Jak uchováívat  zrnkovou kávu