Aby se vám snadno nakupovalo, používáme na webu k personalizaci a analýze návštěvnosti cookies. Více informací

Sledujte nás na sítích

 

Instagram


Úvod » Káva na filtr (White Bean) » Etiopie Kelloo washed 250g


        

Etiopie Kelloo washed 250g

citrusy, květiny, bergamot

. Čerstvě upraženo

skladem

 

Číslo produktu: 019
Velikost balení:: 250g
Velikost balení:
cena: bez DPH: 173,04 Kč (6,92 EUR)
cena: s DPH (15 %):
199,00 Kč (7,96 EUR)

do košíku:
  ks  

Popis produktu

Etiopie Gelana Abaya Tore Kello

  • Země: Etiopie káva
  • Oblast: Yirgacheffe
  • Region: Tore Kelloo
  • Zpracovatelský závod: Gelana Abaya
  • Farma: Gizaw a Frehiwot Mekonnen
  • Nadm. výška:  1830 - 2220m
  • Odrůdy:  Původní etiopské odrůdy
  • Sklizeň: 2018 ruční sběr
  • Zpracování:  Mokré / washed. Sušení na "afrických postelích"
  • Chuť: citrusy, květiny, bergamot

O farmě

Gelana Abaya je jednou z velmi známých oblastí, kde se produkuje skvělá etiopská káva YirgaChefe. Zpracovatelský závod  v Tore patří manželskému páru Gizaw a Frehiwot Mekonnen. V posledních letech hodně investovali do vylepšení zpracování a sušení, aby tak zvýšili kvalitu své produkce. Najdete zde jednak skutečně vynikající kvalitu, ale rovněž i běžnou kávu. Tore je rozlehlé místo a proto není reálné zpracovat všechny druhy kávy v nejvyšší jakosti.

Nám se podařilo koupit výběr z jejich nejlepší kávy z Tore.

zrnková káva z etiopie

Co je Tore:  zpracovatelské zařízení v Gelana Abaya, region Yirgacheffe. Majitelem je Gizaw Alemayu a manažerem stanice je Sultan Jemal. Do stanice dodává svou kávu 300 farmářů. Průměrná velikost každé farmy je 0,75 hektarů. Půda je písčitá. Na polích se pěstuje káva ve stínu stromů druhu Birberu a Wanza.

Jedná se o soukromé zpracovatelské zařízení v Gelana Abaya, spravované manželi Gizaw Alemayu a Frehiwot Mekonnen spolu s dalšími aktivními členy rodiny. Mají i vlastní farmu a pro své přátele spravují další dvě stanice. Navázali rovněž spolupráci s velmi zajímavými skupinami farmářů zejména pro produkci kávy natural. Zpracovatelská zařízení jsou umístěna na vrcholcích v Yirgacheffe a Guji. Mají vlastní kvalitní produkci, uzavírají smlouvy s pěstiteli a místními zpracovateli kávy. Spolupracují s těmi, kteří používají jimi doporučené metody výroby a zároveň berou v úvahu požadavky nás jako kupujících.  Sami také začali před několika lety podnikat jako vývozci.

Oddělují výrobu pro nejvyšší jakost (stupeň 1) od běžné výroby pro stupeň 2 a stupeň 3. Pracovníci jsou školeni ke zlepšování kvality a vynakládají  spoustu úsilí a investic do třídění. Obvykle provádějí třídění na loty. Každý lot čítá 150 žoků kávových zrn s pergamenovou slupkou (perchment), což se rovná 100 pytlům čistých kávových zrn.

Vaše hodnocení

Moc děkujeme za milou zpětnou vazbu!

Hodnocení kávy

více hodnocení na Facebooku

Balení a uchování kávy

Kávu denně pražíme po malých dávkách a hned jak je to možné ji balíme. Jedině tak je pro vás čerstvá a kvalitní.

Kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů s jednosměrným ventilem. Tak může ze sáčku odcházet oxid uhličitý, který káva uvolňuje a naopak nepustí do sáčku vzduch, který urychluje proces stárnutí a zvětrávání zrn.

V domácích podmínkách je nejvhodněší kávu uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

Jak uchováívat  zrnkovou kávu