Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 700,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Káva na filtr (White Bean)
  3. Etiopie Kelloo washed 250g

Etiopie Kelloo washed 250g

  • Novinka
  • Čerstvě upraženo

citrusy, květiny, bergamot

Etiopie Gelana Abaya Tore Kelloo Země: Etiopie káva Oblast: Yirgacheffe Region: Tore Kelloo Zpracovatelský závod: Gelana Abaya Farma: Gizaw a Frehi... celý popis
Dostupnost
Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
Velikost balení:
Cena bez DPH
173,04 Kč
199,00 Kč
ks
Číslo produktu:019
Velikost balení::250g
Popis produktu

Etiopie Gelana Abaya Tore Kelloo

  • Země:Etiopie káva
  • Oblast: Yirgacheffe
  • Region: Tore Kelloo
  • Zpracovatelský závod: Gelana Abaya
  • Farma: Gizaw a Frehiwot Mekonnen
  • Nadm. výška:  1830 - 2220m
  • Odrůdy:  Původní etiopské odrůdy
  • Sklizeň: 2018 ruční sběr
  • Zpracování:  Mokré / washed. Sušení na "afrických postelích"
  • Chuť: citrusy, květiny, bergamot

O farmě

Gelana Abaya je jednou z velmi známých oblastí, kde se produkuje skvělá etiopská káva YirgaChefe. Zpracovatelský závod  v Tore patří manželskému páru Gizaw a Frehiwot Mekonnen. V posledních letech hodně investovali do vylepšení zpracování a sušení, aby tak zvýšili kvalitu své produkce. Najdete zde jednak skutečně vynikající kvalitu, ale rovněž i běžnou kávu. Tore je rozlehlé místo a proto není reálné zpracovat všechny druhy kávy v nejvyšší jakosti.

Nám se podařilo koupit výběr z jejich nejlepší kávy z Tore.

zrnková káva z etiopie

Co je Tore:  zpracovatelské zařízení v Gelana Abaya, region Yirgacheffe. Majitelem je Gizaw Alemayu a manažerem stanice je Sultan Jemal. Do stanice dodává svou kávu 300 farmářů. Průměrná velikost každé farmy je 0,75 hektarů. Půda je písčitá. Na polích se pěstuje káva ve stínu stromů druhu Birberu a Wanza.

Jedná se o soukromé zpracovatelské zařízení v Gelana Abaya, spravované manželi Gizaw Alemayu a Frehiwot Mekonnen spolu s dalšími aktivními členy rodiny. Mají i vlastní farmu a pro své přátele spravují další dvě stanice. Navázali rovněž spolupráci s velmi zajímavými skupinami farmářů zejména pro produkci kávy natural. Zpracovatelská zařízení jsou umístěna na vrcholcích v Yirgacheffe a Guji. Mají vlastní kvalitní produkci, uzavírají smlouvy s pěstiteli a místními zpracovateli kávy. Spolupracují s těmi, kteří používají jimi doporučené metody výroby a zároveň berou v úvahu požadavky nás jako kupujících.  Sami také začali před několika lety podnikat jako vývozci.

Oddělují výrobu pro nejvyšší jakost (stupeň 1) od běžné výroby pro stupeň 2 a stupeň 3. Pracovníci jsou školeni ke zlepšování kvality a vynakládají  spoustu úsilí a investic do třídění. Obvykle provádějí třídění na loty. Každý lot čítá 150 žoků kávových zrn s pergamenovou slupkou (perchment), což se rovná 100 pytlům čistých kávových zrn.

Vaše hodnocení

Moc děkujeme za milou zpětnou vazbu!

Hodnocení kávy

více hodnocení na Facebooku

Balení a uchování kávy

Kávu denně pražíme po malých dávkách a hned jak je to možné ji balíme. Jedině tak je pro vás čerstvá a kvalitní.

Kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů s jednosměrným ventilem. Tak může ze sáčku odcházet oxid uhličitý, který káva uvolňuje a naopak nepustí do sáčku vzduch, který urychluje proces stárnutí a zvětrávání zrn.

V domácích podmínkách je nejvhodněší kávu uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

Jak uchováívat  zrnkovou kávu

Novinky z našeho blogu

Washed, natural, honey: Hlavní metody zpracování kávy
10.03.2019
Washed, natural, honey: Hlavní metody zpracování kávy
Na obalech s kvalitní zrnkovou kávou se setkáte s označením způsobu zpracování, kterým daný druh prošel. Jeho správné provedení významně ovlivňuje chu... číst celé
Pražíme a inovujeme - jak vzniká nová pražírna kávy?
04.02.2019
Pražíme a inovujeme - jak vzniká nová pražírna kávy?
Většina lidí si kvalitní produkty spojuje s výjimečnými příležitostmi. My ale chceme, aby kvalitní káva byla přirozenou součástí běžného dne. číst celé
Srovnání zrnkové kávy Arabiky a Robusty
18.01.2019
Srovnání zrnkové kávy Arabiky a Robusty
Kávovníků existuje přes 120 druhů. Jaké jsou hlavní rozdíly mezi nejznámější kávou Arabica a Robusta? Která je kyselejší a která má vyšší podíl kofein... číst celé
Aeropress: I ruční kávovar umí výbornou kávu
08.11.2018
Aeropress: I ruční kávovar umí výbornou kávu
I ruční kávovar umí výbornou kávu! Přesvědčte se sami. Zjistěte, jak připravit tu nejlepší kávu v aeropressu. V čem válcuje french press? Čtěte celý č... číst celé
Kávové novinky do e-mailu

Jsme česká pražírna kávy

Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.

Jiří Plšek

Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT

Jiří Plšek a Coffeespot Pražírna kávy z Moravy

Užitečné informace

PražírnaKde ochutnat?Káva podle země původuČasté dotazyKávový slovníkRecenzeBlog
 

Kontakty

Jen co kávu upražíme,
na e-mail vám odpovíme. kavaprazena@email.czcelý kontakt

Přijďte si nakoupit

Pražírna kávy

Pražírna kávy COFFEESPOT
Huštěnovice 61
68703 (Zlínský kraj)

Po - Pá: 8:00 - 17:00 hod.

více informací


Kudyznudy.cz - tipy na výlet Káva do vlastního hrnku

Copyright © 2011 - 2019 COFFEESPOT.cz - Všechna práva vyhrazena / Design od Lukáš Dubina
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz