Aby se vám snadno nakupovalo, používáme na webu k personalizaci a analýze návštěvnosti cookies. Více informací

Sledujte nás na sítích

 

Instagram


Úvod » Zrnková káva Arabica » Dominikánská Republika Barahona AA 500g


        

Dominikánská Republika Barahona AA 500g

Skvělá káva s charakteristickou plností a chutí čokolády a rozinek

. Čerstvě upraženo

skladem

 

Číslo produktu: 217
Velikost balení:: 500g
Velikost balení:
cena: bez DPH: 256,52 Kč (9,85 EUR)
cena: s DPH (15 %):
295,00 Kč (11,33 EUR)

do košíku:
  ks  

Popis produktu

Dominikánská Republika

  • Země: Dominikánská káva
  • Oblast: Barahona
  • Zpracování: Washed (mokré)
  • Nadmořská výška: 600 - 1450 m
  • Sklizeň: 2017/2018
  • Vůně:  Mandle, ořechy, měruňky
  • Chuť: Čokoláda, karamel, rozinky, nízká ovocnost

 

Pěstování kávy a sklizeň


Dominikánská Republika má vynikající klimatické podmínky k pěstování kávy, díky stabilnímu počasí bez velkých změn a období dešťů. Stabilní teploty a vlivy oceánských větrných proudů společně s mírným podnebím, umožňují kávovým třešním velmi pomalu dozrávat.

Vzhledem k tomu, že v Dominikánské republice existuje velká pestrost v oblastech s vysokou nadmořskou výškou, kávovníky rostou v různých časech, a proto jsou farmáři schopni sklízet kvalitní kávové třešně po celý rok. Prvotřídní kávová zrna se pěstují ve výšce 3500 metrů nad mořem na terasovitých horských svazích.

Převládající období sklizně je od října do června. Pěstitelé se opakovaně vracejí na pole, aby si vybírali pouze nejzralejší kávové třešně v průběhu sklizně. Nejlepší kávy v Dominikánské republice jsou sbírány ručně a poté jsou na velkých betonových terasách podobných fotbalovým hřištím vysušeny na slunci.

Většina kávových farem v Dominikánské republice je o rozměrech méně než osm akrů a většina produkce je pěstována ve stínu pod borovicemi, guavami a makadamovými ořechy.

 

Balení a uchování kávy

Kávu denně pražíme po malých dávkách. Hned, jak je to možné, ji balíme.
Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

Jak uchováívat  zrnkovou kávu