Logo
0 ks
za 0 Kč
V nákupním košíku není ani zrnko kávy. Pojďme to napravit ❤️
Chuťová závislost na naší kávě ZARUČENA 😁
Nakupte ještě za 1 000 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Zrnková káva Arabica
  3. Brazílie Topázio Anaerobic natural 250g

Brazílie Topázio Anaerobic natural 250g

  • .
  • Čerstvě upraženo

Zralé třešně, ananas, liči, kakao

Chuť: Zralé třešně, ananas, liči, kakao Země: Brazílie Region: Congonhas Oblast: Alta Paranaíba, Minas Gerais Farma / Zpracovatelská stanice: Fazenda... celý popis
Dostupnost
Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
249 Kč
216,52 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:WB14
  • Popis produktu
  • Také doporučujeme3
  • Brazílie Topázio Anaerobic natural 250g
    Brazílie Topázio Anaerobic natural 250g
    Čerstvě upraženo, připraveno k odeslání
    249 Kč
    216,52 Kč bez DPH
  • ks
Popis produktu
  • Chuť: Zralé třešně, ananas, liči, kakao
  • Země: Brazílie
  • Region: Congonhas
  • Oblast: Alta Paranaíba, Minas Gerais
  • Farma / Zpracovatelská stanice: Fazenda Congonhas
  • Farmář: Lazáro Ribeiro de Oliviera
  • Odrůda: Topázio
  • Zpracování: Anaerobní fermentace natural
  • Sklizeň: 2020
  • Cupping score: 86,75



O kávě

Topazio je kříženec dvou populárních odrůd z Brazílie:

  • Red Catuai (což je hybrid Mundo Novo a Caturra)
  • Mundo Novo (hybrid dvou původních odrůd kávy, Bourbon a Typica).

Kávovníky, zasazené do kopců obrácených na jih, jsou přirozeně chráněny před přímými slunečními paprsky, ale zároveň po celý den vstřebávají sluneční světlo. Po sklizni jsou zralé třešně 60 hodin skladovány v „barikách“. Fermentace probíhá bez vody a také bez kyslíku.

Zrnková káva z Brazilíe

Tato pěstitelská oblast má dokonalou kombinaci mezi nadmořskou výškou, topografií a stabilní klimatem s přesně stanovenými obdobími. Horká a mokrá léta napomáhají intenzivnímu kvetení a rovnoměrnému zrání třešní, zatímco suché a teplé zimy s nízkou vlhkostí vzduchu přispívají k zachování skutečné kvality kávy během sklizně a zpracování.

Káva se začala pěstovat v Patrocínio poměrně pozdě - v 70. letech, kdy silný mráz zdecimoval velkou oblast Paraná a São Paulo. Dnes je asi 78% ekonomiky města spojeno s kávou, která zaměstnává více než 30 000 lidí. Západní Patrocínio, Fazenda Congonhas, se rozprostírá na 175 hektarech půdy, z nichž 110 se věnuje kávě. Lázaro Ribeiro de Oliveira, majitel, zahájil pěstování kávy jako nástroj pro diverzifikaci svého podnikání v oblasti paliv.

Káva z Brazílie

Obrovská ❤️  láska ke kávě ale převzala moc a káva je dnes jeho hlavní činností a vášní. Lázaro a jeho rodina věnují 70% své produkce výběrové kávě, podle jednoho hesla:

Ať děláte cokoli, udělejte maximum!

Lázaro a jeho syn Gustavo, oddaní produkci nejlepších káv, zavedli komplexní systém, ve kterém je každý jednotlivý krok produkce pečlivě analyzován a optimalizován. Od sazenic a výběru odrůd až po techniky sklizně a následné zpracování po sklizni.

Jak jeho otec rád zmiňuje, Gustavo je „expertem“ na různé zpracování. Gustavo spojuje svou vášeň pro kávu s neustálým hledáním nových možností. Také se spojili s místní univerzitou, aby je podpořili při experimentech s novými procesy. 


Jak připravit kávu?

Kávu Brazílie Topázio Anaerobic natural můžete připravit tak, jak to máte nejraději.

Kávu ale doporučujeme připravit ALTERNATIVNÍ METODOU (např. Aeropress, French press, V60, Chemex, Moka konvička...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.

metody přípravy kávy


Ověřeno kávovými gurmány

Káva, která chutná

Více hodnocení na Facebooku nebo Heurece.


Jak pražíme

Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku.

  • Kávu denně pražíme po malých dávkách dle objednávek a hned jak je to možné ji ručně balíme. Jedině tak je pro vás čerstvá a kvalitní.
  • Známe původ kávových zrn. S dodavateli jsme v přímém kontaktu.

Jak se praží káva


Jak uchovávat naši kávu

K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.

PS: Určitě ji nedávejte do ledničky, jak radily naše babičky :-)

Jak uchovávat zrnkovou kávu
Kávové novinky do e-mailu
Buďte první, kdo se dozví o zajímavostech a novinkách z naší pražírny kávy. Od receptů až po sezónní akce. Rozesíláme 2x za měsíc.

Jsme česká pražírna kávy

Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem šálku. S citem, láskou a pečlivostí kávu pražíme a balíme. S radostí vám upraženou kávu dodáme.

Jiří Plšek

Jirka Plšek
hlavní pražič COFFEESPOT

Jiří Plšek a COFFEESPOT pražírna kávy z Moravy
Sledujte nás na Instagramu
Sledujte nás a sdílejte fotky vaší oblíbené kávy s hashtagem #prostemilujemekavu

Užitečné informace

PražírnaKde ochutnat?Káva podle země původuČasté dotazyKávový slovníkRecenzeBlog

Kontakty

Jen co kávu upražíme,
na e-mail vám odpovíme. kavaprazena@email.czcelý kontakt

Přijďte si nakoupit

Pražírna kávy

Pražírna kávy COFFEESPOT
Babice 647
68703 (Zlínský kraj)

Po - Pá: 7:30 - 18:00 hod.

více informací


Kudyznudy.cz - tipy na výlet Káva do vlastního hrnku

Copyright © 2011 - 2021 COFFEESPOT.cz - Všechna práva vyhrazena / Design od Lukáš Dubina
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz